Što posjetiti (znamenitosti) u Münchenu

Bavarsko središte jedan je od najzanimljivijih srednjoeuropskih gradova te ima brojne znamenitosti. Izdvojili smo neke od njih koje ne biste smjeli propustiti za svoga boravka u Münchenu.
Allianz Arena

Allianz Arena

Allianz Arena jedna je od novijih münchenskih atrakcija, ujedno i jedan od najatraktivnijih europskih, pa i svjetskih stadiona.
Crkva sv. Petra

Crkva sv. Petra

Crkva sv. Petra, poznata i kao Stari Petar, najstarija je gradska župna crkva i najpoznatiji sakralni objekt u Münchenu nakon glavnog gradskog simbola - Frauenkirche.
Engleski vrt

Engleski vrt

Engleski vrt najveći je i najljepši münchenski park, ujedno i jedan od najvećih gradskih parkova u svijetu - veći i od londonskog Hyde Parka i od Central Parka u New Yorku.
Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe)

Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe)

Središtem Münchena dominiraju tornjevi Katedrale Naše Gospe, poznatije kao Frauenkirche. Najviše je to građevina u Münchenu, a zahvaljujući zabrani gradnje građevina viših od 99 metara (što odgovara visini katedralnih tornjeva) iz 2004. godine to će sigurno neko vrijeme i ostati.
Hofgarten u Münchenu

Hofgarten u Münchenu

U središtu grada, nekoliko stotina metara od Marienplatza, smjestio se Hofgarten, Dvorski vrt, jedan od najljepših gradskih parkova.
Karlsplatz (Stachus)

Karlsplatz (Stachus)

Karlsplatz, u narodu poznatiji kao Stachus, najživlji je gradski trg - prometno i društveno čvorište Münchena.
Marienplatz

Marienplatz

Glavni münchenski trg jest Marienplatz, mjesto oko kojega se nalazi većina značajnih gradskih znamenitosti i koje je okruženo čak dvama gradskim vijećnicama.
Platzl

Platzl

Münchenska stara jezgra puna je lijepih i zanimljivih trgova, a jedan od njih jest i Platzl, na kojemu se nalazi i najpoznatija gradska pivnica - Hofbräuhaus.
Theresienwiese

Theresienwiese

Theresienwiese, ili Terezijine livade, prostor je od 42 hektara, najpoznatiji po tome što se ondje održava najveća pučka proslava na svijetu - Oktoberfest.
Viktualienmarkt

Viktualienmarkt

Početkom 19. stoljeća München počinje ubzrano rasti te je glavna tržnica na Marienplatzu postala premala. Kralj Maximilian I. odlučio je reagirati i 1807. godine izdao je naredbu za otvaranje nove tržnice - Viktualienmarkta.

Provjerite cijene smještaja u Münchenu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti