Crkva sv. Petra

Crkva sv. Petra, poznata i kao Stari Petar, najstarija je gradska župna crkva i najpoznatiji sakralni objekt u Münchenu nakon glavnog gradskog simbola - Frauenkirche.
Crkva sv. Petra Crkva sv. Petra

Crkva sv. Petra potječe iz 12. stoljeća te je poznato da je gradnja započela do 1181. godine. Prvotni stil bila je romanika, no već stotinjak godina kasnije preuređena je u gotičkom stilu, a tijekom 17. i 18. stoljeća pridodani su joj barokni elementi.

U crkvenom tornju nalazi se osam crkvenih zvona, od čega ih je polovica s velikom povijesnom vrijednošću - lijevana su od 1327. do 1720. godine. Najstarije i najmanje od njih, Arme-Sünder-Glocke, danas nažalost ne zvoni te stanovnici Münchena mogu uživati u melodiji sedam zvona sv. Petra.

Toranj crkve sv. Petra

S 91 metrom visine, crkva sv. Petra tek je nešto niža od Frauenkirche te je pogled s njenog tornja gotovo jednako dobar. Kako je Katedralni južni toranj, koji je inače dostupan posjetiteljima, zatvoren barem do 2016. godine, onda je toranj Starog Petra trenutačno najbolja opcija za sve željne odlične panorame Münchena.

Do vrha vodi 299 stuba (nema lifta) i zna biti dosta prometno, pa rasporedite snagu i nikamo ne žurite. Na vrhu vas očekuje nagrada u obliku prekrasnog pogleda na grad i Frauenkirche, ono što ne možete dobiti kada se penjete na toranj same Katedrale.

S obzirom na nisku cijenu ulaznice za toranj, svakako izdvojite 30-40 minuta za posjet sv. Petru.

Radno vrijeme tornja crkve sv. Petra

Opis Ljetno razdoblje Zimsko razdoblje
Ponedjeljak - petak 09:00 - 18:30 09:00 - 17:30
Ostalim danima 10:00 - 18:30 10:00 - 17:30

Cijena ulaznica za crkvu sv. Petra

Ulaz u samu crkvu se ne naplaćuje, dok je za uspon na toranj potrebna ulaznica. Cijene su navedene u tablici.

Opis Cijena
Odrasli 2,00 eura
Djeca od 6 godina naviše, studenti 1,00 eura
Djeca do 6 godina Besplatno
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Münchenu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti