Prien am Chiemsee

Na izvrsnom položaju između Münchena i Salzburga, uz jezero Chiemsee smjestio se gradić Prien am Chiemsee, iz kojega se možete otisnuti na obližnje otoke, u planine ili okolne šetnice.
Prien am Chiemsee Prien am Chiemsee

Prien je najpoznatiji po luci koja redovito tijekom cijele godine povezuje kopno s otocima Herrenchiemsee i Fraueninsel. Na tjednoj tržnici možete okusiti lokalne i regionalne proizvode, među kojima je najpoznatiji svježa ili dimljena riba iz jezera Chiemsee.

S obzirom da je sami Prien malo uvučen od jezera, dobro je da ga s jezerom povezuje željeznička pruga. Naime, od 1887. godine na uskoj tračnici koja se proteže duž 1,91 kilometra parni vlak povezuje željeznički kolodvor, odnosno središte grada, s brodskom lukom. Putovanje traje oko osam minuta, a prosječna brzina iznosi oko 14 km/h.

Osim luke i pruge, u Prienu vrijedi vidjeti slikovite kuće i trgovine, ali i dvije lijepe crkve. Prva je među njima župna crkva Marijina Uznesenja, smještena u samom središtu grada. Današnji izgled tog svetišta potječe iz 18. stoljeća, kada je slavni Johann Baptist Zimmermann freskama ukrasio priensku župnu crkvu te je upravo po tim freskama ona danas nadaleko poznata.

Malo južno od Priena, u mjestu Urschalling, nalazi se, pak, crkva sv. Jakova. Radi se o malenom svetištu, koje je iznutra gotovo potpuno oslikano te predstavlja pravo kulturno-povijesno bogatstvo. Freske su izvorno bile romaničke, no kasnije su uglavnom 'prerađene' u gotičkom stilu.

Provjerite cijene smještaja u Prienu am Chiemsee

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Prien am Chiemsee
Jeftini letovi iz/do Priena am Chiemsee

Jeftini letovi iz/do Priena am Chiemsee

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Priena am Chiemsee? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.