Trierski amfiteatar

Amfiteatar je još jedan od dobro očuvanih spomenika iz razdoblja rimske vladavine u Trieru, ali zbog svoje udaljenosti od središta grada nešto slabije posjećen.
Trierski amfiteatar Trierski amfiteatar

Trierski amfiteatar izgrađen je još tijekom 1. stoljeća, a mogao je primiti oko 20.000 gledatelja. Veličina je bila dokaz značaja grada, a zanimljivo je da je otprilike u isto vrijeme izgrađen i rimski Koloseum, koji je pak mogao primiti i 50-ak tisuća gledatelja.

Gladijatori su svoje borbe čekali u podrumu, zajedno sa životinjama protiv kojih su se borili za preživljavanje. Posebna ih je platforma podizala do površine, gdje su obračun iščekivale tisuće gledatelja.

Početkom 5. stoljeća, tijekom vladanja cara Honorija, gladijatorske borbe prestale su se održavati, a otprilike u to doba trierski se amfiteatar potpuno prestao koristiti. Slično kao i brojni drugi povijesni objekti, tijekom srednjeg vijeka koristio se kao izvor materijala za gradnju drugih objekata, ali devastacija srećom nije toliko uzela maha te je sve do danas ostao dobro očuvan.

Radno vrijeme Amfiteatra

Opis Radno vrijeme
Travanj - rujan 09:00 - 18:00
Listopad, ožujak 09:00 - 17:00
Studeni, veljača 09:00 - 16:00

Posljednji ulazak dopušten je 30 minuta prije zatvaranja.

Cijene ulaznica za Amfiteatar

Opis Cijene
Odrasli 3,00 €
Djeca i mladi do 17 godina 2,00 €
Umirovljenici, nezaposleni, studenti, osobe s invaliditetom 2,50 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Trieru

Prijava
Odjava
Soba
Gosti