Lisabon

Lisabon. Već sami spomen imena kod mnogih izaziva uzdahe, bilo zato što bi ondje željeli otputovati ili su se pak u portugalsku prijestolnicu već zaljubili. I doista, najzapadnija prijestolnica na europskom kopnu impresivan je grad koji će svojim posjetiteljima ponuditi gotovo sve - bogatu povijest, zanimljive znamenitosti, bogatu gastronomiju, ugodnu klimu i, možda najvažnije, poznatu portugalsku gostoljubivost.
Lisabon Lisabon

Lisabon je grad koji je lako zavoljeti. Raskošna ostavština, svjedok prebogate povijesti, privlači sve one koji žele dublje zaroniti u duboku škrinju portugalske baštine.

Portugal je bio poznat kao pomorska zemlja i jedna od najznačajnijih kolonijalnih sila. Ne čudi stoga što su upravo spomenici koji su na bilo koji način vezani uz razdoblje vrhunca portugalske moći danas popularne atrakcije.

Najbolje se to očituje u četvrti Belem u zapadnom dijelu Lisabona. Ondje su svoj dom pronašli Toranj Belem, vjerojatno najpoznatija gradska, možda i portugalska općenito, znamenitost. U blizini se nalazi Spomenik otkrićima, ali i dojmljivi, no nešto manje poznat, Jeronimitski samostan. Belem je dobro poznat i svim sladokuscima, koji ondje rado zalaze u najpoznatiju gradsku slastičarnicu.

Osim raskošne starogradske jezgre, Lisabon se ponosi i svojom modernom arhitekturom, izgrađenom uglavnom povodom Svjetske izložbe 1998. Najveći dio smješten je u četvrti Parque das Nacoes, sagrađenoj baš za EXPO, kojom dominira Lisabonski oceanarij, jedan od najboljih svjetskih akvarija. Taj dio grada sa sjevera je omeđen još jednim modernim arhitektonskim podvigom - najdužim europskim mostom, nazvanom po slavnom moreplovcu Vascu da Gami.

Provjerite cijene smještaja u Lisabonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Lisabon
Gastronomija u Lisabonu

Gastronomija u Lisabonu

Lisabonska prehrana slična je onoj u ostatku Portugala, no ima i svojih posebnosti.

Javni prijevoz u Lisabonu

Lisabon raspolaže vrlo raznolikom mrežom javnog prijevoza - tu su podzemna željeznica, autobusi i tramvaji, a možete koristiti i vlakove.
Jeftini letovi iz/do Lisabona

Jeftini letovi iz/do Lisabona

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Lisabona? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Lisabona sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Lisabonu.

Klima i vrijeme u Lisabonu

Među europskim glavnim gradovima, Lisabon je jedan od onih s najugodnijom klimom. Ljetna sezona je duga i vruća, dok su zime kratke i ugodne.
Lisboa Card

Lisboa Card

Lisboa Card je kartica koja bi vam mogla donijeti vrlo velike uštede tijekom boravka u Lisabonu. Omogućuje besplatan ulaz u gradske znamenitosti, besplatan javni prijevoz i popuste na brojnim drugim...

Plaže u Lisabonu

Lisabon se nalazi na rijeci Tejo, no ušće u Atlantik vrlo je blizu samoga središta grada i brojni turisti tijekom ljeta u potrazi su sa svojim mjestom na kilometrima pješčanih oceanskih plaža.

Prijevoz do Lisabona

Pročitajte kako do Lisabona najjednostavnije iz Hrvatske te kako stići u portugalsku prijestolnicu kada se zateknete na Pirinejskom poluotoku.

Smještaj u Lisabonu

U Lisabonu je ponuda smještaja dosta raznovrsna, a sve putnike sigurno će razveseliti to što je portugalski glavni grad u usporedbi s ostalim zapadnoeuropskim metropolama značajno jeftiniji.

Što posjetiti (znamenitosti) u Lisabonu

Pogledajte koje znamenitosti ne biste smjeli propustiti za vrijeme svoga boravka u portugalskoj prijestolnici.