Plaže u Lisabonu

Lisabon se nalazi na rijeci Tejo, no ušće u Atlantik vrlo je blizu samoga središta grada i brojni turisti tijekom ljeta u potrazi su sa svojim mjestom na kilometrima pješčanih oceanskih plaža.
Plaže u Lisabonu Plaže u Lisabonu

Najpopularniji je 'potez' prema Cascaisu. Sam Cascais pun je lijepih plaža, kao i susjedni Estoril. Tom rutom vozi vlak Portugalskih željeznica, a na putu je jedna od postaja i Carcavelos, gdje se nalazi dobra plaža, popularna uglavnom među mladima.

Ako se odlučite za drugi smjer, prema jugu, dobre plaže mogu se naći oko Setubala, no put do njih nešto je dulji i kompliciraniji nego prema onima na području Cascaisa. Mnoge dobre plaže uopće nisu dostupne javnim prijevozom, a od onih koje jesu, najbolje se zaputiti prema mjestašcu Sesimbra. Do tamo možete izravno doći s lisabonskoga trga Praca de Espanha, odakle voze Sul do Tejove autobusne linije 207 i 252 (www.tsuldotejo.pt). Spomenuti lisabonski trg nalazi se blizu samoga središta grada, između kolodvora Entrecampos i Sete Rios, gdje se nalazi i autobusni kolodvor za međugradske i međudržavne linije . Vožnja traje oko sat vremena, a jednosmjerna karta košta nešto više od pet eura.

Provjerite cijene smještaja u Lisabonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti