Smještaj u Lisabonu

U Lisabonu je ponuda smještaja dosta raznovrsna, a sve putnike sigurno će razveseliti to što je portugalski glavni grad u usporedbi s ostalim zapadnoeuropskim metropolama značajno jeftiniji.
Smještaj u Lisabonu Smještaj u Lisabonu

Lisabonska klima vrlo je ugodna, pa i sezona traje dosta dugo, otprilike od početka proljeća do kraja jeseni, pa čak i nešto dulje. U to vrijeme sobe su dosta jeftinije nego tijekom proljeća i ljeta, pa se tako npr. hotel s 4 zvjezdice može naći već za 20-ak eura po noćenju po osobi. Ako rezervirate na vrijeme, slične cijene dostižne su i za sezonske mjesece.

U kojoj četvrti odsjesti?

Središte grada mogli bismo podijeliti u nekoliko četvrti.

Sami centar grada pripada Baixi, zapadno od nje nalaze se Bairro Alto i Chiado, a istočno Alfama. Ovo je najšarmantniji i najživlji dio grada, a tu se nalazi i većina znamenitosti. Osim Baixe, sve su ove četvrti prilično brdovite, pa imajte to na umu ako niste ljubitelj uspinjanja po lisabonskim brežuljcima.

Sjeverno od središta grada, nakon Prace dos Restauradores, započinje Avenida da Liberdade, jedna od najvažnijih gradskih ulica, koja se pruža do trga Praca do Marques de Pombal. Ondje i u područjima nešto sjevernije od nje mogu se pronaći odlični hoteli po vrlo povoljnim cijenama. Iako niste u samome centru, ta je zona s njime dobro prometno povezana.

Belem je četvrt na zapadu Lisabona i obiluje znamenitostima, poput Jeronimitskog samostana, Tornja Belem, Spomenika otkrićima, najstarije gradske slastičarnice itd. No, Belem je od centra dosta udaljen i mogli biste gubiti dosta vremena na javni prijevoz. S druge strane, Belem je prekrasna četvrt koja je sama po sebi vrijedna istraživanja, pa je odličan odabir ako nemate potrebu često ići do centra i natrag.

Na istoku se nalazi Park nacija (Parque des Nacoes), područje koje je nastalo u vrijeme Expa 1998. i koje je danas zanimljivo zbog nekoliko atrakcija, prije svega Oceanarija i Mosta Vasca da Game, najduljeg u Europi. Ovaj dio grada pretežito je poslovna zona, no dosta je dobro povezana s ostatkom Lisabona, s obzirom da se ondje nalazi glavni gradski kolodvor - Oriente.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Lisabonu. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no to ne mora podrazumijevati i previsoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam Lisabon nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Lisabonu možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Lisabonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti