Što posjetiti (znamenitosti) u Lisabonu

Pogledajte koje znamenitosti ne biste smjeli propustiti za vrijeme svoga boravka u portugalskoj prijestolnici.
Dvorac sv. Jurja

Dvorac sv. Jurja

Lokalno stanovništvo grad zove gradom na sedam brežuljaka, a na jednom od njih smjestio se dvorac sv. Jurja.
Jeronimitski samostan

Jeronimitski samostan

Najdojmljivija lisabonska znamenitost vjerojatno je nešto manje poznati Jeronimitski samostan. Kao i Belemski toranj te Spomenik otkrićima, nalazi se u četvrti Belem, u zapadnom dijelu grada.

Lisabonska katedrala

Lisabonska katedrala najstarija je građevina u gradu, a potječe iz sredine 12. stoljeća. Dao ju je sagraditi prvi portugalski kralj, Afonso I., nakon što je Lisabon oslobodio od maurske vlasti.

Lisabonski oceanarij

Lisabon je zbog Svjetske izložbe iz 1998. godine doživio veliku preobrazbu, a dio bogate ostavštine tog događaja je i jedan od najboljih svjetskih akvarija, odnosno Oceanarij. Zgrada je zapravo potpuno okružena vodom, a pristupa joj se preko mostića.

Most Vasca da Game

Rijeka Tejo u moderna vremena uvijek je predstavljala veliku prepreku svima onima koji su htjeli prijeći na njenu južnu obalu. Lisabon je svoj prvi most preko nje čekao sve do 1966., kada je sagrađen Most 25. travnja (Ponte 25 de Abril).

Spomenik otkrićima

Trokut najboljih znamenitosti u četvrti Belem, uz Belemski toranj i Jeronimitski samostan, zatvara Spomenik otkrićima.
Toranj Belem

Toranj Belem

Najpoznatija lisabonska, možda i portugalska općenito, znamenitost jest toranj Belem, tvrđava s tornjem u četvrti Belem, u zapadnome dijelu grada.

Provjerite cijene smještaja u Lisabonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti