Lisabonska regija

Regiju, čije je ljepote nemoguće smjestiti u kratki tekst, jednostavno morate posjetiti za boravka u Portugalu i uživati u svemu što vam nudi.
Lisabon Lisabon

Od prekrasnih plaža, povijesnih gradova i bogate gastronomije, zastajat će vam dah na svakom koraku. Grad koji dominira ovom regijom je, naravno, Lisabon, no uz njega tu ponosno stoje Sintra i Cascais te čarobni rt Cabo da Roca.

Što posjetiti (odredišta) u Lisabonskoj regiji

Lisabon

Već sami spomen Lisabona kod mnogih izaziva uzdahe, bilo zato što bi ondje željeli otputovati ili su se pak u portugalsku prijestolnicu već zaljubili. I doista, najzapadnija prijestolnica na europskom kopnu impresivan je grad koji će svojim posjetiteljima ponuditi gotovo sve - bogatu povijest, zanimljive znamenitosti, bogatu gastronomiju, ugodnu klimu i, možda najvažnije, poznatu portugalsku gostoljubivost.

Neke od najpoznatijih znamenitosti jesu Oceanarij, most Vasca da Game, Spomenik otkrićima u četvrti Belem, Belemski toranj i Jeronimitski samostan.

Sintra

Bajkovit grad, nekada mjesto za odmor kraljeva, a danas svjetska baština na UNESCO-ovom Popisu očarat će vas na prvi pogled. Ako se nađete u Lisabonu, možete se zaputiti u Sintru na jednodnevni izlet i doživjeti nezaboravno iskustvo. Neke od najpoznatijih znamenitosti u Sintri jesu Maurski dvorac, zatim Nacionalna palača i palača Pena.

Cascais

Cascais je u nekoliko stoljeća izrastao iz malog ribarskog seoca preko kraljevske rezidencije do mondenog odmarališta. Iako je zadržao elitni izgled i status, dostupan je i turistima slabije platežne moći.

Ako se odlučite posjetiti Cascais, makar samo otišli na izlet, posjetite Vražja usta - Boca do Inferno - stijenu s otvorom koji nalikuje ustima kroz koja prolaze snažni valovi i stvaraju glasnu buku. Središte grada idealno je za kratku šetnju, a u njemu je najznačajnija znamenitost gradska utvrda - Cidadela de Cascais.

Cabo Da Roca

'Ovdje…gdje zemlja prestaje, a more počinje…' Tako je Luis de Camoes, najveći portugalski pjesnik u povijesti, opisao Cabo da Rocu u svome i portugalskom najznačajnijem djelu - epu Luzijade. Camoesov stih slikovito sažima ono što ovaj rt jest - najzapadnija europska kopnena točka.

Na Cabu da Roca nalaze se samo svjetionik, ploča s upisanim koordinatama i veliki križ s pločom na kojoj su zapisani spomenuti slavni Camoesovi stihovi, tako da se možete u potpunosti posvetiti beskrajno lijepoj prirodi koja vas okružuje te razmišljanju o minulim vremenima i avanturama brojnih istraživača koji su se 'motali' oko tog područja.