Plaže u Portu

Okolica Porta prepuna je prekrasnih pješčanih plaža, a do mnogih od njih moguće je stići i javnim prijevozom.
Plaže u Portu Plaže u Portu

Najbliža je Praia Ourigo, smještena 100-ak metara sjeverno od ušća Doura u Atlantik. Ako samo želite vidjeti ocean ili vidjeti kako sunce ponire u njega, onda je ova plaža idealno mjesto za vas. Do Praije Ourigo može vas prevesti autobus broj 500, a blizu je i posljednja postaja tramvaja broj 1. Imate li na raspolaganju mnogo vremena, onda je i šetnja do ove plaže odličan, možda i najbolji izbor. Od Ribeire će vam trebati oko sat vremena, a usput ćete i bolje doživjeti područje uz koje prolazite.

Lijepe i uređene plaže nastavljaju se prema sjeveru prema ribarskom mjestašcu Matosinhos, a upravo tu rutu pokriva spomenuta autobusna linija broj 500. Do Matosinhosa vozi i linija metroa A, dok linija B ide dalje sjeverno, do Povoa de Varzima, još jednog mjesta poznatog po lijepim plažama.

No, većina smatra kako se najbolje plaže ipak nalaze s južne strane Doura, na području Vila Nova de Gaije. Ondje možete stići koristeći prigradsku željeznicu (www.cp.pt) na liniji prema Aveiru. Polazak je s kolodvora Sao Bento, a prolazi i kroz Campanhu. Dvije potencijalno zanimljive postaje jesu Miramar i Espinho, uz koje se nalaze poznate plaže.

Nažalost, ocean na plažama na području Porta obično je prehladan za kupanje. Stoga se većina posjetitelja zadovolji izležavanjem na portugalskom suncu, a vrijeme možete provesti i u nekom od, uz plaže obično brojnih, ugostiteljskih objekata.

Provjerite cijene smještaja u Portu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti