Vila Nova de Gaia

Tijekom boravka u Portu ležerno ćete prolaziti s jedne na drugu stranu rijeke, možda nesvjesni da zapravo idete iz jednoga grada u drugi. Iz Porta u Vila Nova de Gaiu ili iz Porta u Gaiu, kako je često zovu.
Vila Nova de Gaia Vila Nova de Gaia

Ondje, blizu riječne obale, nalaze se podrumi i skladišta poznatih proizvođača Porta. Možete ih vidjeti s nekog od brojnih povišenih dijelova u gradu, onako masivne i natiskane jedne blizu drugih. Uz promenadu, s obje strane rijeke, nalaze se brojne neonske reklame, od kojih ćete vjerojatno prvo zamijetiti Sandemanovog 'The Dona', crnu siluetu, koja podsjeća na Zorroa i slične junake, s čašom crvenkastog Porta.

Cais de Gaia, lijeva (južna) obala Doura, slikovita je šetnica uz koju su poslagani brojni tradicionalni, bačvama ispunjeni, brodovi s jedrima na kojima su istaknuti znakovi lokalnih vinara. Zajedno s panoramom povijesne jezgre Porta čine jedan od omiljenih motiva fotografa koji posjećuju Porto. Sjednite na drvene muliće, travu ili u neki od promenadnih kafića i uživajte u pogledu na drugu obalu rijeke, galebove koji zaigrano lete svuda okolo, brodove koji dolaze iz unutrašnjosti doline Doura ili plove prema prostranstvima Atlantika, zaljubljene parove koji promatraju zalazak sunca koji je ondje posebno lijep itd.

Ako ste ljubitelj zalazaka, Vila Nova de Gaia nudi još dva mjesta s izvrsnim pogledom – park Jardim do Morro i vidikovac ispred crkve u sklopu samostana Mosteiro da Serra de Pilar, oboje tik do gornje platforme mosta Dom Luis I.

Provjerite cijene smještaja u Portu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti