Sintra

'Oh, Bože! To je božanski prizor. Što li su Nebesa učinila za ovu divnu zemlju!' Stihovi su to Lorda Byrona, jednog od najpoznatijih britanskih književnika u povijesti, oduševljenog Sintrom i njenom okolicom. I nije jedini kojega je Sintra očarala.
Sintra Sintra

'Oh, Bože! To je božanski prizor.
Što li su Nebesa učinila za ovu divnu zemlju!'

Stihovi su to Lorda Byrona, jednog od najpoznatijih britanskih književnika u povijesti, iz njegove poeme 'Hodočašće Childea Harrolda'. Drugi britanski romantičar, Robert Southey, nadovezao se u svome djelu 'Pjesnikovo hodočašće u Waterloo', opisavši Sintru kao 'zemaljski raj'.

Doista, Sintra je mjesto posebne ljepote, gdje se idilična priroda stapa s raskošnom, ponekad i bajkovitom arhitekturom. Kao i Cascais, služila je portugalskim kraljevima kao mjesto za odmor i, opet kao u Cascaisu, upravo je kraljevska obitelj svojim graditeljskim aktivnostima najviše pridonijela tome da postane prepoznatljivo odredište.

Provjerite cijene smještaja u Sintri

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Sintra
Javni prijevoz u Sintri

Javni prijevoz u Sintri

Sam grad relativno je malen, no brojne palače, zapravo najzanimljiviji dio, nalaze se na strmom brdu iznad središta grada i do njih uspon traje i sat vremena.
Jeftini letovi iz/do Sintre

Jeftini letovi iz/do Sintre

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Sintre? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Sintre sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Sintri.
Prijevoz do Sintre

Prijevoz do Sintre

Do Sintre iz Lisabona putuje se vlakovima, dok je s Cascaisom povezuju autobusi.

Što posjetiti (znamenitosti) u Sintri

Sintra je, pogotovo imajući na umu njenu relativno malu veličinu, iznimno bogata znamenitostima. Pročitajte koje ne biste smjeli propustiti za vrijeme posjeta ovom gradiću.