Bratislava

Glavni grad Slovačke, Bratislava, početkom novog tisućljeća počela se preobražavati u sve poželjnije turističko odredište. Ako i nije ciljano odredište vašeg putovanja, svakako je vrijedi posjetiti barem nakratko, primjerice ako boravite u susjednom Beču.
Bratislava Bratislava

Bratislava je simpatičan grad, idealno odredište za izlet, ali može biti zanimljiva i za višednevni ciljani posjet. Tako je mnogi posjećuju tijekom boravka u Beču, udaljenom oko sat vremena vožnje ili pak na putu prema drugim europskim metropolama, poput Praga.

Smještena na obalama moćnog Dunava, na svojoj istočnoj strani 'pokazat' će vam povijesnu gradsku jezgru s kulturno-povijesnim građevinama, dok je sa zapadne strane noviji dio grada, poznat kao Petržalka, koji ćete najlakše prepoznati po brojnim neboderima i stambenim blokovima.

Kroz povijest je često mijenjala ime, pa je tako bila poznata pod nazivima Prešporok (na hrvatskom Požun) i Istropolis, dok je današnji naziv služben od 1919. godine. Za njega jedni kažu da 'dolazi' od imena češkog vladara Bretislava, a drugi od Braslava, kneza povijesne Panonske Hrvatske.

Više od 200 godina bila je i glavni grad Ugarske, čijih se 11 kraljeva okrunilo u gotičkoj katedrali sv. Martina (Dóm sv. Martina). Na njenom se vrhu smještenom na 85 metara visine nalazi golema kruna sv. Stjepana, teška čak 300 kilograma!

Provjerite cijene smještaja u Bratislavi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Bratislava

Bratislava City Card

Bratislava City Card je kartica koja donosi popuste na ulaznice za gradske znamenitosti, trgovine i ugostiteljske objekte te nekolicinu drugih ponuda za one koji je kupe.

Javni prijevoz u Bratislavi

Gradskima prometnicama voze autobusi, tramvaji i trolejbusi, tako da vam za večernji izlazak nikad ne će trebati više od desetak minuta do centra grada, gdje i je najveći dio zabave.
Jeftini letovi iz/do Bratislave

Jeftini letovi iz/do Bratislave

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Bratislave? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Bratislave sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Bratislavi.

Klima i vrijeme u Bratislavi

Bratislava pripada umjerenoj kontinentalnoj klimi, s toplim ljetima i hladnim zimama te općenito naglašenim izmjenama godišnjih doba. Karakteristika bratislavskog vremena česti su vjetrovi. Padaline...

Noćni život u Bratislavi

Ulice oko Mihaelovog tornja (Venturská, Panská, Michalská i Sedlárska) i Hviezdoslavova trga (Hviezdoslavovo námestie), prepune su barova, kao što su Havana bar, People's i Medusa.

Prijevoz do Bratislave

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do glavnoga grada Slovačke. Saželi smo kako do Bratislave vlakom i zrakoplovom.

Shopping u Bratislavi

Provjerite gdje se najbolje shoppingira u Bratislavi.

Smještaj u Bratislavi

Smještaj nije teško pronaći, a uz uobičajene hotele i hostele, naići ćete i na 'botele', brodove preuređene u hotele, ali i na brodove preuređene u klubove, poput Cirkus Baroka.

Što posjetiti (znamenitosti) u Bratislavi

Najpoznatija znamenitost je Bratislavský hrad, stari dvorac koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, kojemu povijest seže sve do 10. stoljeća. Mnogi ga zovu 'naopačke okrenutim stolom', zbog...