Bratislava

Glavni grad Slovačke, Bratislava, početkom novog tisućljeća počela se preobražavati u sve poželjnije turističko odredište. Ako i nije ciljano odredište vašeg putovanja, svakako je vrijedi posjetiti barem nakratko, primjerice ako boravite u susjednom Beču.
Bratislava Bratislava

Bratislava je simpatičan grad, idealno odredište za izlet, ali može biti zanimljiva i za višednevni ciljani posjet. Tako je mnogi posjećuju tijekom boravka u Beču, udaljenom oko sat vremena vožnje ili pak na putu prema drugim europskim metropolama, poput Praga.

Smještena na obalama moćnog Dunava, na svojoj istočnoj strani 'pokazat' će vam povijesnu gradsku jezgru s kulturno-povijesnim građevinama, dok je sa zapadne strane noviji dio grada, poznat kao Petržalka, koji ćete najlakše prepoznati po brojnim neboderima i stambenim blokovima.

Kroz povijest je često mijenjala ime, pa je tako bila poznata pod nazivima Prešporok (na hrvatskom Požun) i Istropolis, dok je današnji naziv služben od 1919. godine. Za njega jedni kažu da 'dolazi' od imena češkog vladara Bretislava, a drugi od Braslava, kneza povijesne Panonske Hrvatske.

Više od 200 godina bila je i glavni grad Ugarske, čijih se 11 kraljeva okrunilo u gotičkoj katedrali sv. Martina (Dóm sv. Martina). Na njenom se vrhu smještenom na 85 metara visine nalazi golema kruna sv. Stjepana, teška čak 300 kilograma!

Provjerite cijene smještaja u Bratislavi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Bratislava
Bratislava City Card

Bratislava City Card

Bratislava City Card je kartica koja donosi popuste na ulaznice za gradske znamenitosti, trgovine i ugostiteljske objekte te nekolicinu drugih ponuda za one koji je kupe.
Javni prijevoz u Bratislavi

Javni prijevoz u Bratislavi

Gradskima prometnicama voze autobusi, tramvaji i trolejbusi, tako da vam za večernji izlazak nikad ne će trebati više od desetak minuta do centra grada, gdje i je najveći dio zabave.
Jeftini letovi iz/do Bratislave

Jeftini letovi iz/do Bratislave

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Bratislave? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Bratislave sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Bratislavi.
Klima i vrijeme u Bratislavi

Klima i vrijeme u Bratislavi

Bratislava pripada umjerenoj kontinentalnoj klimi, s toplim ljetima i hladnim zimama te općenito naglašenim izmjenama godišnjih doba. Karakteristika bratislavskog vremena česti su vjetrovi. Padaline...
Noćni život u Bratislavi

Noćni život u Bratislavi

Ulice oko Mihaelovog tornja (Venturská, Panská, Michalská i Sedlárska) i Hviezdoslavova trga (Hviezdoslavovo námestie), prepune su barova, kao što su Havana bar, People's i Medusa.
Prijevoz do Bratislave

Prijevoz do Bratislave

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do glavnoga grada Slovačke. Saželi smo kako do Bratislave vlakom i zrakoplovom.
Shopping u Bratislavi

Shopping u Bratislavi

Provjerite gdje se najbolje shoppingira u Bratislavi.
Smještaj u Bratislavi

Smještaj u Bratislavi

Smještaj nije teško pronaći, a uz uobičajene hotele i hostele, naići ćete i na 'botele', brodove preuređene u hotele, ali i na brodove preuređene u klubove, poput Cirkus Baroka.
Što posjetiti (znamenitosti) u Bratislavi

Što posjetiti (znamenitosti) u Bratislavi

Najpoznatija znamenitost je Bratislavský hrad, stari dvorac koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, kojemu povijest seže sve do 10. stoljeća. Mnogi ga zovu 'naopačke okrenutim stolom', zbog...
Vremenska prognoza za Bratislavu

Vremenska prognoza za Bratislavu (10 dana)

Provjerite dugoročnu vremensku prognozu za Bratislavu.