Javni prijevoz u Bledu

Vlakovi za Bled najčešće ne staju u samome mjestu Bled, nego u susjednom Lescu, odakle autobusom možete do grada. Saznajte više i o parkingu u Bledu.
Javni prijevoz u Bledu Javni prijevoz u Bledu

Prijevoz od željezničke postaje Lesce - Bled

Vlakovi za Bled najčešće ne staju u samome mjestu Bled, nego u susjednom Lescu. Postaja se zove Lesce-Bled, a odande do grada može se taksijem i autobusom.

Sa željezničke postaje Lesce do središta Bleda voze autobusi poduzeća Alpetour (www.alpetour.si). Polasci su uistinu česti, nekoliko puta u svakome satu, a cijena je svega 1,3 eura za jednosmjernu kartu.

Parking u Bledu

Najbolje bi bilo kada biste parkirno mjesto imali u sklopu smještajnog objekta koji ste rezervirali. Ako to nije slučaj, možete koristiti parkirališna mjesta na gradskim ulicama.

U 1. zoni parkiranje je ograničeno na maksimalno dva sata. Cijene možete vidjeti u tablici ispod teksta.

Prvi sat parkinga na drugim parkirnim mjestima košta nešto manje, a ako vam treba cjelodnevni parking, onda bi vam najisplativije moglo biti ostaviti limenog ljubimca na parkiralištima kod plaže Velika Zaka, koja se nalazi na jugozapadnom dijelu jezera ili na parkingu na plaži Mala Zaka, koja se nalazi nešto sjevernije od Velike Zake.

Problemi nastaju ljeti, kada zbog velikog broja gostiju može doći do nedostatka parkirnih mjesta, pa se čak događa da niti hoteli nemaju dovoljno mjesta za sve svoje goste. Tada ćete morati imati nešto više strpljenja, s obzirom da niti u gradu situacija nije bajna te bi vam se moglo dogoditi da neko vrijeme kružite dok pronađete slobodni parking.

Parking Cijena
1. zona 2,00 € za jedan sat, 3,00 € za dva sata
Mala Zaka 1,00 € za jedan sat, 5,00 € za pet ili više sati
Velika Zaka 10,00 € za cijeli dan, 5,00 € za parking nakon 15 sati
TPC Bled (1. i 2. razina) prvih 90 minuta besplatno, 1,00 € za 90-150 minuta, 3,50 € za 150-210 minuta
Ostala mjesta 0,50-1,00 € za prvi sat, 3,00-5,00 € za cijeli dan
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Bledu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti