Prijevoz do Bleda

Saznajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do Bleda. Saželi smo sve o cestovnom, autobusnom i željezničkom prijevozu.
Prijevoz do Bleda Prijevoz do Bleda

Željeznički prijevoz do Bleda

Najbliža željeznička postaja zove se 'Bled jezero' i nalazi se na zapadnoj obali jezera. Malo je udaljena od centra mjesta, točnije oko dva kilometra. Veze s ostatkom Slovenije uglavnom se svode na presjedanje u Jesenicama, odakle se može putovati u druga odredišta.

Ako se iz glavnoga grada Slovenije zaputite na 'Bled jezero', moći ćete to učiniti više puta dnevno, ovisno o danu u tjednu i razdoblju godine, ali gotovo uvijek potrebno je presjedati u Jesenicama. Vožnja do Jesenica prosječno traje 50 - 75 minuta, a otamo do Bleda potrebno je svega još 15-ak minuta. Naravno, u obzir treba uzeti i čekanje u Jesenicama, koje prosječno traje 15-30 minuta, ali može potrajati i oko sat vremena.

Postoji i druga postaja - Lesce-Bled, koja se nalazi u Bledovom 'prvom susjedu' - mjestu Lesce. Iako je udaljenost do središta Bleda nešto veća, oko četiri kilometra, ova postaja mogla bi biti bolji izbor za putovanje vlakom. Razlog tome je što se nalazi na glavnoj željezničkoj pruzi, Ljubljana - München, pa vlakovi voze znatno češće i putovanje je kraće.

Sa željezničke postaje Lesce do središta Bleda možete autobusom (www.alpetour.si). Polasci su uistinu česti, nekoliko puta u svakome satu, a vožnja traje desetak minuta.

Autobusni prijevoz do Bleda

Od Ljubljane do Bleda vozi više prijevoznika, a polasci s ljubljanskog autobusnog kolodvora (www.ap-ljubljana.si) otprilike su svakih sat vremena, pa i češće. Vožnja traje oko 75 minuta.

Glavna autobusna postaja u Bledu nalazi se na križanju Ceste Svobode i Grajske ceste, u blizini hotela Jelovica. Autobusi obično još stanu i na postaji 'Bled Union', koja se nalazi bliže Ljubljani, odnosno u istočnijem dijelu grada.

Cestovni prijevoz do Bleda

Bled je jednostavno dostupan cestovnim putem, a od autoceste je udaljen svega pet kilometara.

Ako krećete iz smjera Zagreba, trebate pratiti autocestu do Ljubljane. Nakon prolaska pokraj Ljubljane nastavite u smjeru Villacha (Beljaka). 60-ak kilometara poslije Ljubljane siđite s autoceste na izlazu Lesce/Bled/Bohinj, odakle do Bleda imate još pet kilometara vožnje.

Od Zagreba do Bleda udaljenost je oko 200 kilometara, a vožnja traje nešto više od dva sata. Ako vozite slovenskom autocestom, potrebno je kupiti vinjetu.

Ako dolazite iz smjera Rijeke, opet je potrebno prvo stići do Ljubljane, odakle je daljnji put prethodno opisan. Udaljenost između Rijeke i Bleda iznosi oko 170 kilometara.

Provjerite cijene smještaja u Bledu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti