Smještaj u Bledu

Bled je turističko središte Slovenije, a gosti imaju mogućnost smjestiti se u nekom od brojnih hotela, seoskih domaćinstava, apartmana itd.
Smještaj u Bledu Smještaj u Bledu

Općenito gledano, smještajni objekti vrlo su kvalitetni, a cijene prihvatljive. Soba za dvoje tako se može naći već za oko 45 eura izvan sezone, dok u sezoni cijene rastu, pa se kreću od 60-ak eura naviše.

Mnogi hoteli sagrađeni su u vrijeme socijalizma, kada se nije previše brinulo o dizajnu i ekologiji, pa su smješteni preblizu obali. I dok to s jedne strane narušava vizure jezera, gosti tih objekata imaju odličan pogled. Takve sobe hoteli naravno i naplaćuju nešto skuplje nego one bez pogleda, ali mnogi su spremni platiti razliku za taj užitak.

Hotel Park svrstava se u hotele smještene tik do jezera, a gosti će uživati i u njihovoj kavani koja poslužuje originalne bledske kremšnite. Nešto dalje, također uz obalu, nalazi se luksuzni Grand Hotel Toplice, najprestižniji bledski hotel, ujedno i jedini s 5 zvjezdica.

Nešto sjevernije nalazi se Vila Prešeren, tradicionalna bledska vila iz 19. stoljeća, ali koja je istodobno vrlo suvremena i atraktivna. Vila se posebno ponosi prekrasnom terasom uz jezero. Pedesetak metara iza Vile nalazi se Jelovica, vrlo dobar hotel s povoljnim cijenama, koji je nedavno i obnovljen.

Nekoliko stotina metara od jezera nalazi se nekoliko dobrih i povoljnih hotela, među kojima izdvajamo Hotel Krim i Vilu Bojanu.

Sezona je na Bledu od svibnja do rujna, s vrhuncem tijekom ljeta. Tada je grad često prepun, a javljaju se i problemi s parkingom, o čemu više možete pročitati u članku 'Prijevoz u Bledu'. Iako je tada Bled najljepši, pun života i zelenila, zima također ima svoje čari. Cijene su niže, a zasnježeno jezero i okolne planine mnogima će biti ljepši ili romantičniji nego proljeće ili ljeto.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Bledu. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no to ne mora podrazumijevati i previsoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam Bled nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Bledu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti