Javni prijevoz u Ljubljani

Ljubljanu uglavnom možete razgledati i pješice, no ponekad bi vam dobro mogao doći i javni prijevoz. On se sastoji od autobusa i žičare za Ljubljanski dvorac.
Javni prijevoz u Ljubljani Javni prijevoz u Ljubljani

Kako biste se mogli voziti autobusima, potrebna vam je kartica za javni prijevoz 'Urbana', koju možete kupiti na većini kioska, u poštama, turističkim informacijskim centrima i na putničkim blagajnama LPP-a (www.lpp.si).

Urbana košta 2,00 eura, a možete je 'napuniti' s najmanje 1,00 eura i najviše 50,00 eura, koje možete potrošiti na vožnje. Karticu možete napuniti na spomenutim prodajnim mjestima ili na tzv. Urbanomatima, koji se uglavnom nalaze uz autobusne postaje. Urbanomati prihvaćaju gotovinu, kreditne i debitne kartice.

Važno je naglasiti da turisti koji posjete Ljubljanu imaju pravo na povrat dva eura potrošenih za kupnju kartice. To je moguće ako je kartica kupljena u turističkim informacijskim centrima, a nakon što vam kartica više ne treba, u mjestu kupnje potrebno je predočiti sačuvani račun i povrat će biti ostvaren.

Postoje dvije vrste kartice Urbana - žuta i zelena. Žuta kartica nije vezana za ime, a njome je moguće odjednom platiti vožnju za više putnika. U tom slučaju 'poništavanje' kartice se obavlja kod vozača, koji odabire broj potrebnih karata na svom terminalu. Žutu karticu je lako nabaviti na svim prije spomenutim mjestima, dok se zelenu može kupiti isključivo na putničkim blagajnama LPP-a. Također, zelena Urbana vezana je za ime i uglavnom je koriste stanovnici Ljubljane za pokaze.

Busevi uglavnom voze u razdoblju 05:00 (nedjeljom od 06:00) - 22:30. Postoji i nekoliko noćnih linija i to N1 (22:30 - 05:00), 2, 5 i 6 (03:15 - 00:00), N3 (21:00- 05:00) i N11 (03:15 - 05:00).

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Ljubljani

Vrsta karte 1 zona 2 zone 3 zone
Redovna karta
1,20 € 1,60 € 2,50 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Ljubljani

Prijava
Odjava
Soba
Gosti