Baleari

Regija Baleari sastavljena je od otoka koji se dijele u dvije skupine - Las Gimnesias (Menorca, Mallorca i Cabrera) te Las Pitiusas (Ibiza i Formentera te otočići koji ih okružuju).
Mallorca Mallorca

S više od 300 sunčanih dana godišnje, balearski otoci raj su za turiste i zaljubljenike u morske oaze.

Što posjetiti (odredišta) na Balearima

Mallorca

Otok Mallorca, čiji je razvoj započeo početkom 20. stoljeća, nudi savršen odmor svakom posjetitelju. Osim ronjenja, plivanja, jedriličarstva i golfa, okosnicu ponude čine bogata gastronomija te zanimljiv noćni život.

Glavni grad Mallorce, ujedno i Baleara, jest Palma de Mallorca. Želite li posjetiti stari centar grada, u njemu ćete pronaći prekrasnu katedralu, Arapsku kupelj, arenu za borbe s bikovima i još nekolicinu zanimljivih građevina.

Menorca

Mjesto u kojem ćete imati zasluženi odmor u mirnom okruženju zasigurno je Menorca. Mediteranski ugođaj, brojni zaljevi i kristalno čisto more pretvorit će Menorcu u savršenu destinaciju za relaksaciju.

Cabrera

Nasuprot Mallorce nalazi se otok netaknute prirode - Cabrera, područje koje se nastoji u što većoj mjeri zaštititi od utjecaja modernog svijeta. Iz tog razloga turisti ne mogu pristupiti čitavom otoku, nego je dostupan samo dio oko Puerto de Cabrere. Ako ste zaljubljenik u ronjenje, ta je aktivnost dopuštena u zaljevima Cala Galiota i Es Dimoni.

Ibiza

Ibiza je otok najpoznatiji po bogatoj klupskoj sceni, koja privlači ljude iz cijelog svijeta željnih zabave. Unatoč velikom priljevu partijanera i drugih turista, Ibizu se isplati posjetiti i zbog bogate baštine te se tako dio tog otoka nalazi na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine u kategorijama kulturnih i prirodnih lokaliteta.

Brojni ostatci feničke, arapske, rimske i punske kulture u kombinaciji s brojnim zabavama čine Ibizu jednom od idealnih lokacija za turistički posjet.

Formentera

Mali i gusto naseljeni otok Formentera smješten je tik uz Ibizu. Budući da je prilično nizak, more je moguće vidjeti s gotovo svake točke na otoku. Prepun izvanrednih plaža, zabačenih zaljeva i špilja, s iznimno ugodnom klimom, Formentera je jedan od čarobnih mediteranskih otoka.