Plaže u Barceloni

Barcelona je mnogima zanimljiva zbog mogućnosti kupanja na tamošnjim plažama. Najveći katalonski grad posjetiteljima nudi nekoliko kilometara dobro uređenih pješčanih kupališta.
Plaže u Barceloni Plaže u Barceloni

Barceloneta

Najpoznatija plaža je Barceloneta, ujedno i jedna od najbližih središtu grada. Od La Ramble udaljena je oko dva kilometra, pa do nje pješice možete stići za 20-ak minuta. Ako se odlučite za javni prijevoz, u blizini se nalazi istoimena postaja na liniji podzemne željeznice L4 (žuta). U blizini staju i brojne autobusne linije, kao i tramvaj broj 4.

Radi se o najpopularnijoj plaži u gradu, posebno među mladima. Jedan od razloga za to sigurno je velik izbor različitih aktivnosti, ali i mnoštvo ugostiteljskih objekata na plaži i oko nje.

Sant Sebastia

Odmah uz Barcelonetu, nalazi se Sant Sebastia, plaža najbliža središtu grada. Sant Sebastia vrlo je popularna i među domaćim stanovništvom. Ova plaža dugo vremena bila je otvorena i za nudiste, no od 2011. godine to više nije slučaj.

(Nova) Icaria

Dvije prethodno spomenute plaže nalaze se zapadno od Olimpijske luke (Port Olympica), dok se plaža Icaria nalazi istočno od Luke. Ova je plaža nešto udaljenija od središta grada. Nalazi se na liniji L4 podzemne željeznice (postaja Ciutadella / Vila Olimpica), a do nje možete i brojnim autobusnim linijama.

Icaria je mirnija plaža te je češće posjećuju obitelji. Posjetiteljima su na raspolaganju različite sportske aktivnosti, poput odbojke na pijesku ili stolnog tenisa.

Temperature mora

Barcelona je grad s vrlo ugodnom klimom, pa su plaže veliki dio godine dobro ispunjene. Ipak, kupanje se najčešće prakticira od lipnja do listopada, dok se u ostatku godine posjetitelji bave različitim sportskim aktivnostima ili uživaju izležavajući se na suncu.

Odjenite se nakon plaže

Osim što je 2011. ukinuta praksa nudističkog kupanja na plaži Sant Sebastia, također su uvedene kazne za 'polugole' šetače. Dakle, goli iznad pasa možete biti samo na plaži, a kada se uputite prema gradu, odjenite majicu, inače biste mogli dobiti kaznu u visini nekoliko stotina eura. U skladu s ovom odredbom, kretanje u kupaćem kostimu također je dozvoljeno samo na plažama i bazenima te u njihovoj blizini.

Provjerite cijene smještaja u Barceloni

Prijava
Odjava
Soba
Gosti