Smještaj u Barceloni

Barcelona je jedno od najomiljenijih europskih odredišta te raspolaže brojnim smještajnim objektima. No, s obzirom na golem broj turista koji je svake godine posjećuju, njihova je popunjenost izvrsna tijekom većeg dijela godine i poželjno je sobu rezervirati što ranije.
Smještaj u Barceloni Smještaj u Barceloni

Barcelonina 'sezona' traje gotovo cijele godine i teško je izdvojiti razdoblje kada biste mogli lakše i(li) jeftinije noćiti ondje. Okvirno je to razdoblje od studenog do ožujka, s iznimkom božićnih i novogodišnjih blagdana.

'Problem' su i brojna događanja, od raznih sajmova, preko utrke Formule 1 do nastupa FC Barcelone u Ligi prvaka, kada grad preplave posjetitelji i popune veći dio smještajnih kapaciteta. Stoga, ako želite proći jeftino, angažirajte se barem mjesec dana ranije u potrazi za smještajem ako u Barcelonu putujete izvan sezone i čak dva mjeseca ili više ako ćete je posjetiti u sezoni. Naravno, krevet ćete vjerojatno pronaći i ako to učinite kasnije, ali mnogo je teže pronaći povoljne ponude.

Hotel, hostel, hostal?

Iako je lako pomisliti da je 'hostal' isto što i hostel, ne radi se o istim stvarima. U Španjolskoj su hostali vrlo popularni, a kako Barcelona obiluje smještajnim objektima, mnogo ih je i u najvećem katalonskom gradu.

Hostali su kvalitetom često blizu hotelima, a ključna je razlika što nemaju uvijek kupaonice u sobi, pa ih se ponekad dijeli s ostalim gostima. Hostali vrlo rijetko imaju zajedničke spavaonice, za razliku od hostela u kojima nerijetko u istoj sobi spava i osam ili više osoba. Hostali ponekad imaju i usluge tipične za hotele, poput posluživanja doručka.

Hostele u Barceloni karakteriziraju iznimno niske cijene, pod uvjetom da spavate u zajedničkim sobama. S obzirom na odličnu popunjenost većine smještajnih objekata tijekom skoro cijele godine, nemojte računati na to da ćete jeftino platiti grupnu spavaonicu i na kraju u njoj biti sami, iako se i to može dogoditi.

Koju četvrt odabrati?

Stari grad, 'Barri Gotic', odličan je izbor ako želite imati sve na dohvat ruke i uštedjeti na prijevozu. Cijene su niske za središte grada, s obzirom da se upravo ondje nalazi najveći dio prije spomenutih hostala. Budite oprezni s rezervacijom u ovoj četvrti ako želite izbjeći buku - središte grada puno je ugostiteljskih objekata koji stvaraju buku, a tu su i uvijek brojni prolaznici. Stoga, ako vam je tišina bitna, ili odaberite uvučeniju ulicu ili potražite smještaj u drugoj četvrti.

Sjeverno od Barri Gotica nalazi se Eixample, velika četvrt nastala širenjem grada u 19. stoljeću, po čemu je i dobila ime (Eixample = proširenje). Danas je vrlo popularna kao trgovačka zona, a ondje se nalazi i mnoštvo noćnih klubova i barova. Radi se o 'kvartu' s nekoliko velikih prometnica, pa također treba pripaziti ima li hotel problema s bukom.

Sants-Montjuic je mirna četvrt zapadno od središta grada, poznata po tome što su se ondje održavale Olimpijske igre 1992. godine, kao i po Čarobnoj fontani koja se ondje nalazi. S obzirom da je ovo područje popularno i među poslovnim putnicima, cijene su nešto više nego u prije spomenutim četvrtima.

Barceloneta je prije svega poznata po svojoj plaži, pa će odgovarati onima koji žele biti smješteni blizu moru. Ako ljeti želite biti na plaži za pet minuta hoda, onda je ovo četvrt za vas. Ondje se nalazi i trenutačno vjerojatno najpoznatiji gradski hotel, 'W Hotel'. Izgrađen je u obliku golemog sidra, pa onako 'usidren' uz Gradsku luku doista ostavlja impresivan dojam. Osim W Hotela, ondje se nalazi još nekoliko luksuznih hotela, poput Eurostars Grand Marina Hotela.

Pregled dijelova Barcelone završit ćemo sa Sant Martijem, poslovnom četvrti smještenom istočno od središta grada. Nekadašnja industrijska zona danas bilježi velike promjene i među turistima popularna je iz dva razloga – zbog toga što se ondje nalazi velik dio Barceloninih plaža i zato što je smještaj prilično povoljan, pa ćete za podjednaku kvalitetu plaćati znatno manje nego u popularnijim četvrtima. U Sant Martiju nalazi se i Torre Agbar, najpoznatiji gradski neboder.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Barceloni. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no to ne mora podrazumijevati i previsoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam Barcelona nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Barceloni možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Barceloni

Prijava
Odjava
Soba
Gosti