Čarobna fontana

Čarobna fontana, ili Čarobne fontane kako ih ponekad zovu, jedna je od najpoznatijih gradskih znamenitosti, mnogima i najdraža od svih.
Čarobna fontana Čarobna fontana

Čarobna fontana izgrađena je za Expo 1929., kada je najveći katalonski grad doživio veliku preobrazbu, u moderno vrijeme usporedivu tek s Olimpijskim igrama 1992. godine. Želeći svijetu pokazati nešto o čemu će se pričati, gradski oci prihvatili su ambiciozan projekt mladog Carlosa Buigasa i to manje od godinu dana prije početka Izložbe.

Mnogi su stoga bili vrlo skeptični oko mogućnosti pravovremenog dovršetka, no tri tisuće radnika Fontanu je ipak dovršilo na vrijeme. Barcelona je tako dobila jedan od svojih najprepoznatljivijih simbola, veliki vodoskok načinjen od niza manjih, u kojem voda, svjetlo i glazba igraju uigranu 'predstavu' koja ostavlja bez daha.

Fontana je osvijetljena različitim bojama, ovisno o danu i(li) prilici, a glazbena podloga također se mijenja. Želite li uživati u fontani koja 'pleše' na glazbenu podlogu i istovremeno mijenja bolje, zaputite se do Čarobne fontane, nećete ostati razočarani.

Radno vrijeme

Opis Radno vrijeme
Travanj - listopad
21:00 - 23:30 (čet-ned)
Studeni - ožujak
19:00 - 21:00 (petkom i subotom)
Predstave se održavaju i na Božić, blagdan sv. Stjepana, Novu godinu te Uskrs.
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Barceloni

Prijava
Odjava
Soba
Gosti