Plaže u Cadizu

Među stanovništvom Andaluzije, plaže u Cadizu i okolici slove kao posebno lijepe. Rekli bismo, s potpunim pravom, a osim što su lijepe i čiste, o brizi za njih govore i brojne plave zastave.
Plaže u Cadizu Plaže u Cadizu

U samom povijesnom centru nalazi se pješčana La Caleta, najpoznatija gradska plaža. Smjestila se između dvaju dvoraca – Santa Cataline i San Sebastiana, a tek nešto dalje nalazi se Katedrala sa svojom prepoznatljivom kupolom. Na ovoj plaži sniman je i jedan od filmova iz serijala James Bond – 'Die Another Day'. Radi se o poznatoj 'kubanskoj' sceni, u kojoj Pierce Brosnan (Bond) dočekuje Halle Berry (Jinx) i promatra je kako izlazi iz vode. U sceni se jasno vide i plaža i oba dvorca.

Ako nastavimo prema jugu, dolazimo do omalene plaže Santa Maria del Mar, dok nakon nje slijedi omiljena gradska plaža – Playa Victoria. Njene dimenzije uistinu su dojmljive. Naime, duga je preko dva kilometra, a široka oko 50 metara. Uz nju se nalaze i brojni ugostiteljski objekti.

Sve su plaže pješčane a, za naše pojmove, temperatura vode nešto je niža. Dvadeset stupnjeva obično dosegne tek krajem lipnja ili početkom srpnja i na tim ili nešto višim razinama zadržava se do listopada. Ipak, more se ondje sporije i hladi, pa ako vam je primjerice 18 °C dovoljno, možete se kupati već od svibnja, pa čak i dio studenog, ovisno o godini.

Provjerite cijene smještaja u Cadizu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti