Granada

'Daj mu milostinju, ženo, jer nema žalosnije stvari u životu nego li biti slijep u Granadi!'. Stihovi su to Francisca de Icaze, meksičkoga pjesnika, koji je, ugledavši slijepca u granadskoj Alhambri, izvrsno opisao čaroliju ovoga grada.
Granada Granada

Grad koji je bio posljednje uporište Maura na Pirinejskom poluotoku, osim prebogate povijesne ostavštine, posjetiteljima nudi i raskošnu prirodu - od Sierra Nevade, planine s najvišim vrhom na španjolskom kopnu i s jednim od najspektakularnijih europskih skijališta, do sredozemne obale, koja je vrlo blizu.

Granada je i 'glavni grad' tapasa, slavnih španjolskih međuobroka, koji se u Andaluziji jednostavno ne propuštaju. Za razliku od većine drugih španjolskih gradova, u Granadi se u njima još uvijek često može uživati besplatno.

Naravno, kako pisati o Granadi, a da se ne spomene Alhambra, to arhitektonsko remekdjelo - jedan od najznamenitijih španjolskih, ali i europskih bisera. Upravo su Alhambru maurski vladari zamislili kao mjesto koje će pretvoriti u 'raj na zemlji', pa je kompleks i danas prepun predivnih ostvarenja onodobne umjetnosti, a priroda je uređena zaista skladno i privlačno.

Ostavština starih kultura može se vidjeti i u Albaicinu, staroj arapskoj četvrti. Odlično je očuvana te se taj bijeli brdski 'gradić' smatra najbolje očuvanim primjerom španjolsko-maurskoga grada, tj. arhitekture u kojoj se miješaju onodobni arapski i španjolski, odnosno europski utjecaji.

To je samo dio ponude ovog čarobnog grada na jugu Španjolske, mjesta nevjerojatnih kontrasta, u kojemu se sudaraju snježni vrhovi Sierra Nevade i ponekad nesnosne ljetne vrućine, maurska i europska arhitektura, jednostavnost Albaicina i savršena složenost 'čipkastih' svodova u Dvorani dvije sestre u Alhambri. Granada je doista grad koji je lako zavoljeti i koji se teško zaboravlja!

Provjerite cijene smještaja u Granadi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Granada

Gastronomija u Granadi

Tapasi, poznata španjolska predjela odnosno međuobroci, potječu upravo iz Andaluzije, a mogli bismo reći da im je Granada danas glavni grad. Razlog je taj što ćete ih ondje još uvijek dobiti...

Granada Tourist Voucher

Granada Tourist Voucher (bonoturistico.cajagranada.es) kartica je koja vam omogućuje besplatan ulaz u najpopularnije gradske atrakcije te besplatan prijevoz gradskim autobusima.

Javni prijevoz u Granadi

Granadski javni prijevoz trenutačno se temelji na gradskim autobusima i pokriva sve važne točke u gradu.
Jeftini letovi iz/do Granade

Jeftini letovi iz/do Granade

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Granade? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Granade sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Granadi.

Klima i vrijeme u Granadi

Klima u Granadi podosta ovisi o godišnjem dobu, no općenito bismo je mogli okarakterizirati kao ugodnu i toplu.

Prijevoz do Granade

Granada je autobusima odlično povezana s ostatkom Španjolske. Vlakovi nisu toliko popularni, dok je zračni prijevoz rezerviran uglavnom za letove unutar Španjolske.

Smještaj u Granadi

Granada je vrlo popularno odredište i u skladu s time raspolaže sa solidnim brojem smještajnih objekata. Cijene su umjerene, izvan sezone čak i vrlo niske.

Što posjetiti (znamenitosti) u Granadi

Granada svoju svjetsku slavu najvećim dijelom duguje Alhambri, palači koja kao da je izišla iz '1001 noći'. No, cijeli grad vrlo je zanimljiv i vrijedan razgledavanja.