Prijevoz do Granade

Granada je autobusima odlično povezana s ostatkom Španjolske. Vlakovi nisu toliko popularni, dok je zračni prijevoz rezerviran uglavnom za letove unutar Španjolske.
Prijevoz do Granade Prijevoz do Granade

Autobusni prijevoz do Granade

Ako ste već u Španjolskoj, za prijevoz na kraćim i srednjim udaljenostima najpopularnija je opcija autobus. Najvećoj španjolskoj autobusnoj grupaciji ALSA (www.alsa.es) Granada je jedno od najvažnijih čvorišta i povezuju je s brojnim domaćim odredištima. Jedna od popularnih linija jest ona za Madrid, na kojoj vas autobusi za svega pet sati, pa i manje, ugodne vožnje prevezu do španjolske prijestolnice.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Granada - Madrid ili obratno: 18,75 eura

Autobusni kolodvor u Granadi nalazi se na sjevernom rubu grada te je iz centra grada dostupan preko autobusnih linija broj 3 i 33.

Zračni prijevoz do Granade

Granadska zračna luka lokalnog je značenja i uglavnom se koristi za letove unutar Španjolske. Ako u južnu Španjolsku želite zrakoplovom, najjednostavnija je opcija obično let za Malagu.

Malaga je andaluzijsko središte za zračni promet, a njena zračna luka povezana je s brojnim odredištima. Za Malagu lete i niskotarifni prijevoznici, a cijene njihovih i drugih letova možete pronaći na zasebnoj stranici Zračne luke Malaga.

Željeznički prijevoz do Granade

Željeznički prijevoz u Granadi (www.renfe.es) nije toliko popularan, ali može biti vrlo dobra opcija za putovanje unutar Španjolske. Superbrzi vlakovi (AVE) još nisu stigli u Granadu, no Cordoba, Malaga i Sevilla njima su odavno povezani s Madridom, pa tako ako idete prema zapadu, odnosno glavnom gradu, većim dijelom ćete koristiti brzu mrežu. Tako put od Granade do Madrida traje svega oko 4 sata i 30 minuta, no radi se o putovanju s presjedanjem, pri čemu se za prvi dio rute (obično do Antequere) koriste bus ili regionalni vlakovi. Iako se radi o bržoj poveznici od izravne autobusne linije, problem je u cijenama, koje su mnogo više od onih za buseve.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Granada - Madrid ili obratno: 68-77 eura

Željeznički kolodvor nalazi se na mnogo boljoj lokaciji nego autobusni kolodvor. Smješten je u blizini Plaze de Toros (kod arene za borbe s bikovima) i do njega voze brojne gradske autobusne linije. U kolodvorskim prostorima nalaze se i ormarići za prtljagu.

Dnevna cijena najma za manji ormarić: 3,10 eura
Dnevna cijena najma za veći ormarić: 5,20 eura
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
01. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Granadi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti