Smještaj u Granadi

Granada je vrlo popularno odredište i u skladu s time raspolaže sa solidnim brojem smještajnih objekata. Cijene su umjerene, izvan sezone čak i vrlo niske.
Smještaj u Granadi Smještaj u Granadi

Najveći dio hotela nalazi se u središtu grada, a ti su objekti obično i najjeftiniji. Iako se to može činiti čudnim, zapravo je sasvim očekivano, s obzirom da se glavna gradska atrakcija, Alhambra, nalazi izvan centra, pa su najskuplji hoteli upravo oni koji se nalaze u njenoj blizini i nude pogled na taj bajkoviti kompleks.

Tako se najpoznatiji smještajni objekt u gradu, Parador de Granada, nalazi u srcu Alhambre. Radi se o nekadašnjem samostanu, preuređenom u luksuzni hotel, u kojem su odsjedale brojne slavne osobe, kao npr. Grace Kelly i monegaški princ Rainier. Iako se radi o najskupljem hotelu u gradu, cijena je vrlo umjerena u usporedbi sa sličnim objektima u zapadnoj Europi. Tako će vas noćenje s doručkom u sezoni koštati oko 140 eura po osobi, dok izvan sezone cijena pada na otprilike 115 eura. Za hotel u kojem se doista možete osjećati kao u '1001 noći', radi se o doista povoljnim cijenama.

'Nepravilna' sezona

Granada je poznata po svojim (pre)vrućim ljetima te sezona ondje 'zaobilazi' ljeto. Tako je smještaj najskuplji u svibnju, lipnju, rujnu i listopadu, dok je ljeti nešto jeftiniji. Sobe su najjeftinije zimi, kada se noćenje u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonicom može dobiti već za 10-15 eura, dok ćete u sezoni istu stvar platiti desetak eura više.

Hotel, hostel, hostal?

Kao i drugdje u Španjolskoj, potrebno je razlikovati slične nazive smještajnih objekata. Iako je lako pomisliti da je 'hostal' isto što i hostel, ne radi se o istim stvarima.

Hostali su kvalitetom često blizu hotelima, a ključna je razlika u tome što nemaju uvijek kupaonice u sobi, pa ih se ponekad dijeli s ostalim gostima. Hostali rjeđe imaju zajedničke spavaonice, za razliku od hostela u kojima nerijetko u istoj sobi spava i osam ili više osoba. Hostali ponekad imaju i usluge tipične za hotele, poput posluživanja doručka.

Hosteli u Granadi nisu posebno jeftini, pa bi vas spavanje u zajedničkoj sobi moglo koštati više nego noćenje u vlastitoj sobi s kupaonicom u hostalu ili hotelu.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Granadi. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no imajte na umu da to nikako ne podrazumijeva i astronomske cijene, s obzirom da u mnogima od njih cijene počinju već na razini od oko 40 eura.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam Granada nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Granadi možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Granadi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti