Što posjetiti (znamenitosti) u Granadi

Granada svoju svjetsku slavu najvećim dijelom duguje Alhambri, palači koja kao da je izišla iz '1001 noći'. No, cijeli grad vrlo je zanimljiv i vrijedan razgledavanja.
Albaicin

Albaicin

Stara arapska četvrt i danas je gotovo netaknuta, a nalazi se u podnožju Alhambre. Prepoznatljiv bijeli brdski 'gradić' smatra se najbolje očuvanim primjerom španjolsko-maurskoga grada, tj. arhitekture u kojoj se miješaju onodobni arapski i španjolski, odnosno europski utjecaji.
Alhambra

Alhambra

Alhambra (izgovara se bez glasa 'h'), pravi je granadski, ali i španjolski dragulj. Tako joj često i tepaju, jer onako okružena planinama doista izgleda poput bisera stavljenoga na kraljevsku krunu. Priča o 'raju na zemlji', koji su kasniji vladari htjeli utjeloviti upravo ovdje, počinje još u devetom stoljeću, kada je ondje sagrađena jednostavna tvrđava.
Generalife

Generalife

Iako se cijelo brdo na kojemu se nalazi Alhambra često naziva upravo po njoj, Generalife je ipak izdvojena cjelina, prepoznata uostalom i u nazivu ustanove koja se o njima brine – 'Patronato de la Alhambra y Generalife'.
Granadska katedrala

Granadska katedrala

Impresivna katedrala danas se uzima kao središte grada i teško ju je zaobići za šetnje ili vožnje gradom. Nažalost, zbog dojmljive veličine i gusto natisnutih objekata oko nje, zapravo je ne možete vidjeti u cijelosti, osim ako se popnete na okolna brda, primjerice u Albaicinu ili Alhambri.

Provjerite cijene smještaja u Granadi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti