Što posjetiti (znamenitosti) u Granadi

Granada svoju svjetsku slavu najvećim dijelom duguje Alhambri, palači koja kao da je izišla iz '1001 noći'. No, cijeli grad vrlo je zanimljiv i vrijedan razgledavanja.

Albaicin

Stara arapska četvrt i danas je gotovo netaknuta, a nalazi se u podnožju Alhambre. Prepoznatljiv bijeli brdski 'gradić' smatra se najbolje očuvanim primjerom španjolsko-maurskoga grada, tj. arhitekture u kojoj se miješaju onodobni arapski i španjolski, odnosno europski utjecaji.

Alhambra

Alhambra (izgovara se bez glasa 'h'), pravi je granadski, ali i španjolski dragulj. Tako joj često i tepaju, jer onako okružena planinama doista izgleda poput bisera stavljenoga na kraljevsku krunu. Priča o 'raju na zemlji', koji su kasniji vladari htjeli utjeloviti upravo ovdje, počinje još u devetom stoljeću, kada je ondje sagrađena jednostavna tvrđava.

Generalife

Iako se cijelo brdo na kojemu se nalazi Alhambra često naziva upravo po njoj, Generalife je ipak izdvojena cjelina, prepoznata uostalom i u nazivu ustanove koja se o njima brine – 'Patronato de la Alhambra y Generalife'.

Granadska katedrala

Impresivna katedrala danas se uzima kao središte grada i teško ju je zaobići za šetnje ili vožnje gradom. Nažalost, zbog dojmljive veličine i gusto natisnutih objekata oko nje, zapravo je ne možete vidjeti u cijelosti, osim ako se popnete na okolna brda, primjerice u Albaicinu ili Alhambri.

Provjerite cijene smještaja u Granadi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti