Noćni život u Madridu

Madrid je grad izvrsnog noćnog života čiji stanovnici nerijetko uživaju do ranih jutarnjih sati, pa ih stoga i zovu 'gatos', tj. mačke.
Noćni život u Madridu Noćni život u Madridu

Najveća ponuda barova, pubova i manjih klubova nalazi se na području oko Plaze Santa Ana (metro Sol), gdje su smješteni npr. Hawaino bar i klub Penthouse, dok se u okolnim ulicama nalaze pub O'Neill's, Taberna Alhambra, klubovi Mykonos, Hamlet te Samsara, u koje izlazi nešto mlađa ekipa. U ovom dijelu grada vikendom zna biti tolika gužva da se katkad pitate je li vani podne ili dva ujutro. :)

Drugi dio grada sa sličnom ponudom jest La Latina (metro La Latina), nekoliko ulica s bogatom ugostiteljskom ponudom, a izdvojili bismo bar Corazon Loco te Berlin Cabaret.

Madrid je grad i s odličnim diskotekama, a najpoznatije su Joy Eslava (www.joy-eslava.com, metro Sol), bivše kazalište preuređeno u trenutačno najpopularniji klub; Teatro Kapital (www.grupo-kapital.com/kapital, metro Atocha), klub na sedam katova gdje se na svakom pušta drukčija vrsta glazbe; te Pachá (www.pacha-madrid.com, metro Tribunal), sestrinsko mjesto istoimenog kluba s Ibize.

Cijena ulaznica za diskoteke i veće klubove uglavnom se kreće oko 15-20 eura, a u taj iznos uključeno je jedno piće. Ako pijete žestoka pića, dobro je znati da su španjolske mjere znatno veće nego kod nas, i to za 2-3 puta.

Najbolji način kako dobiti nešto jeftiniju kartu, najčešće umanjenu za pet eura, jesu flyeri koji se uglavnom nude na najprometnijim trgovima, ulicama, ali i u blizini samih diskoteka. Manji klubovi ulaznice naplaćaju oko 10 eura.

Vrijedi napomenuti i to da Madrižani u 'klasične' barove ne izlaze prije 23h, jer do tada uglavnom budu u nekom od popularnih tapas barova. U njima se uz piće uvijek nešto i 'prigrize', a hrana se obično poslužuje između 21h i ponoći.

Prije izlaska ljudi vole otići i na flamenco show u mjesta kao što su Casa Patas (www.casapatas.com) ili Corral de la Moreria (www.corraldelamoreria.com), gdje ulaznice za predstavu, bez večere, koštaju oko 30 eura.

Pubovi i barovi najčešće rade do 2-3h ujutro, nakon kojih se odlazi u veće klubove i diskoteke koji su otvoreni do 6-7h, ali u koje se prije 2h zaista ne isplati ući, jer ćete naići na prazan podij.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti