Prijevoz do Madrida

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do glavnoga grada Španjolske. Saželi smo kako do Madrida vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Madrida Prijevoz do Madrida

Zračni prijevoz do Madrida

Zračna luka Madrid Barajas, zajedno sa ZL Barcelona čini dvojac najznačajnijih španjolskih zračnih čvorišta. Podijeljena je na četiri terminala, od čega su T1, T2 i T3 međusobno fizički povezani, dok je novi terminal T4 nešto udaljeniji.

Madrid je tijekom ljetne sezone s Hrvatsom solidno povezan, dok je izvan sezone potrebno presjedati. Dobar odabir tijekom zimskih mjeseci za letove u glavni španjolski grad može biti Budimpešta, iz koje se može letjeti po prilično povoljnim cijenama. Popis izravnih poveznica s Hrvatskom i okolnim zračnim lukama, pregled jeftinih letova te ostale korisne informacije možete vidjeti u zasebnom članku:

Željeznički prijevoz do Madrida

Madrid je izvrsno povezan sa zapadnom Europom, kao i s cijelom Španjolskom, pa ako ste već tamo, iskoristite priliku za upoznavanje madridske okolice ili španjolske sredozemne obale.

Najbolji jednodnevni izleti odlasci su u obližnji Toledo, El Escorial ili Segoviju. Do Toleda vožnja s glavnog željezničkog kolodvora Atocha traje svega 30-ak minuta.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Madrid - Toledo ili obratno: 12,90 eura

El Escorial je, pak, dostupan prigradskom željeznicom (C3) te vožnja traje oko 65 minuta. Do Segovije se vozi oko dva sata regionalnim vlakom, dok su brzi vlakovi mnogo brži i tu relaciju prelaze za svega 30-ak minuta. Za oba grada polazi se s kolodvora Atocha, ali na vlak se može uključiti i na nekoj od gradskih željezničkih postaja, kao što je Chamartín.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Madrid - El Escorial ili obratno: 3,40 eura
Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Madrid - Segovia ili obratno: 8-24 eura
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
23. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti