Shopping u Madridu

Španjolska je u zadnjih desetak godina znatno pridonijela razvoju europske i svjetske modne scene, a marke poput Zare ili Manga postale su toliko tražene, da su gužve u njihovim prodavaonicama gotovo pa normalna pojava.
Shopping u Madridu Shopping u Madridu

Glavne shopping ulice u španjolskom glavnom gradu koncentrirale su se oko Puerte del Sol, Gran Vije i gradske četvrti Salamanca.

Gran Via najljepša je i najpoznatija madridska ulica, a na njezinom području smjestile su se Zara, Mango, Stradivarius, Bershka, Sfera, H&M, Benetton i Nike. Odmah pokraj nje je ulica Calle de Fuencarral, dio pješačke zone gdje se nalaze Diesel, Replay, Gas, Pepe Jeans, Levi's, Puma i Adidas.

Calle de Preciados ulica je koja spaja Gran Viju i Puertu del Sol, a tu su Springfield, Oysho, Fnac te najpoznatiji španjolski lanac robnih kuća El Corte Inglés, kojih ima po cijelom gradu.

Pojam prestižne kupovine i najpoznatijih španjolskih dizajnera svakako je Calle de Serrano, ulica u gradskoj četvrti Salamanca, gdje su smještene brojne luksuzne prodavaonice, kao što su Armani, Gucci, Yves St-Laurent, Cartier, Adolfo Domínguez, Purificación García, Javier Simorra, Hoss, Carolina Herrera i Loewe, ali i uobičajenije trgovine poput Diesela, Zare, Cortefiela te shopping centra ABC Serrano (www.abcserrano.com).

Poklonici antiknih stvari svoje 'mjesto pod Suncem' mogu pronaći svake nedjelje na buvljaku El Rastro, koji se održava blizu Plaze de Cascorro i koji podjednako posjećuju stranci, kao i domaći gosti.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti