Što posjetiti (znamenitosti) u Madridu

Madrid je vrlo lijep i zanimljiv grad. Izdvojili smo neke znamenitosti koje biste svakako trebali obići za vrijeme svoga boravka u španjolskoj prijestolnici.
Katedrala (Catedral de la Almudena)

Katedrala (Catedral de la Almudena)

Madridska katedrala, posvećena Majci Božjoj, tj. Djevici od Almudene, ima zanimljivu priču vezanu uz samu izgradnju. Naime, radi se o Katedrali dovršenoj tek 1993. godine, a gradnja je počela relativno nedavno, uzimajući u obzir druge europske katedrale.
Las Ventas

Las Ventas

Plaza de Toros de Las Ventas popularna je madridska arena za borbu s bikovima (korida). Dizajnirana je u neomaurskom stilu, nalazi se u gradskoj četvrti Salamanca, a svečano je otvorena 1931. godine. Ima 24 tisuće sjedećih mjesta, što ju čini najvećom takvom građevinom u Španjolskoj te trećom na svijetu, nakon onih u Meksiku i Venezueli.
Muzej Prado

Muzej Prado

Muzej Prado najpoznatiji je španjolski muzej, kao i jedan od najboljih svjetskih muzeja takve vrste. Posjeduje uistinu impozantnu kolekciju umjetnina - više od 4000 slika španjolskih umjetnika, preko 2000 djela flamanskih i talijanskih slikara, više od 300 slika francuskih umjetnika, a tu su i brojna druga vrhunska djela.
Palacio de Comunicaciones

Palacio de Comunicaciones

Palacio de Comunicaciones jedna je od najprepoznatljivijih madridskih građevina i nalazi se na kultnoj Plazi de Cibeles. Kao 'potpuno umjetničko djelo' (njem. Gesamtkunstwerk) dizajnirali su je Antonio Palacios i Joaquin Otamendi, a građena je između 1905. i 1917. godine.
Puerta del Sol

Puerta del Sol

Plaza del Sol najpoznatiji je madridski trg, a nalazi se vrlo blizu drugom, također vrlo poznatom, trgu - Plaza Mayor. Na tom mjestu su se nekoć nalazila istočna gradska vrata, a na njima je bio prikaz sunca (španj. sol), te je tako Puerta del Sol i dobila ime.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti