Las Ventas

Plaza de Toros de Las Ventas popularna je madridska arena za borbu s bikovima (korida). Dizajnirana je u neomaurskom stilu, nalazi se u gradskoj četvrti Salamanca, a svečano je otvorena 1931. godine. Ima 24 tisuće sjedećih mjesta, što ju čini najvećom takvom građevinom u Španjolskoj te trećom na svijetu, nakon onih u Meksiku i Venezueli.
Las Ventas Las Ventas

Sjedala su podijeljena u 10 redova, dok se cijena određuje po tome koliko su blizu borilištu (koje je u promjeru široko 61,5 metar), nalaze li se u sjeni ili na sunčanom dijelu. Sezona borbi traje od ožujka do listopada. Borbe obično počinju u 19 sati, a traju 2-3 sata. Tijekom 'Feria de San Isidro' (razdoblje oko 15. svibnja) borbe se održavaju svaki dan, a u ostatku sezone nedjeljom i blagdanom.

Na samoj areni nalazi se pet vrata, plus troja kroz koja ulaze bikovi. Najveća vrata zovu se 'Puerta Grande', poznata i kao 'Vrata Madrida', a prolazak kroz njih san je svakog toreadora, kao što su bili Antonio Bienvenida i José Cubero, čija se dva spomenika nalaze ispred koride.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti