Palacio de Comunicaciones

Palacio de Comunicaciones jedna je od najprepoznatljivijih madridskih građevina i nalazi se na kultnoj Plazi de Cibeles. Kao 'potpuno umjetničko djelo' (njem. Gesamtkunstwerk) dizajnirali su je Antonio Palacios i Joaquin Otamendi, a građena je između 1905. i 1917. godine.
Palacio de Comunicaciones Palacio de Comunicaciones

Palača je isprva bila sjedište španjolske Pošte, dok je od nedavno sjedište madridskog gradonačelnika. Svaki detalj je posebno dizajniran, počevši od rasvjete, ventilacije, poštanskih sandučića pa sve do prijemnog pulta te je zbog takve raskoši poznata kao i 'Nuestra Senora de las Comunicaciones' (Naša Gospa od komunikacija). Neki ju još nazivaju i 'svadbenom tortom' zbog svojih karakterističnih tornjeva.

Na Plazi de Cibeles nalazi se još nekoliko madridskih simbola, poput Banco de Espana, Palacio de Linares, Palacio de Buenavista i fontane de Cibeles, posvećene istoimenoj božici plodnosti, gdje navijači madridskog Reala slave svoje pobjede. U neposrednoj blizini mogu se vidjeti i zgrade Edificio de Metropolis te Edificio Grassy, kao i slavoluk Puerta de Alcala.

Provjerite cijene smještaja u Madridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti