Malaga

Rodni grad slavnoga Pabla Picassa jedno je od najsunčanijih europskih mjesta. U Malagi u ljetnom vremenu možete uživati skoro pola godine te je ona tako savršeno mjesto za sve ljubitelje sunca i mora, 'začinjenih' andaluzijskim šarmom.
Malaga Malaga

U Andaluziji, regiji prepunoj predivnih gradova, Malaga je mjesto koje vjerojatno najbolje kombinira morski ugođaj, kulturno-povijesnu baštinu i autentični ugođaj španjolskog juga.

Dobra gastronomska ponuda temelji se na uobičajenim andaluzijskim specijalitetima, prije svega raznolikim tapasima, ali i, očekivano za obalni grad, ribi i odličnim vinima, nekoć jednima od najpoznatijih u Europi.

Osim što se ondje odlično jede i pije, u Malagi se dobro i zabavlja te se upravo u njoj održava jedna od najvećih španjolskih 'fiesta' - Feria de Malaga, koja se održava u spomen na dolazak 'katoličkih kraljeva' Ferdinanda i Izabele, koji su 1487. godine ušli u grad i time okončali stoljetnu maursku vladavinu.

Među gradskim znamenitostima ističu se utvrda Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smješten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je djelomično izgrađen, zbog čega to svetište ima zanimljiv nadimak - 'Jednoruka'.

Provjerite cijene smještaja u Malagi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Malaga
Feria de Malaga

Feria de Malaga

Sredinom kolovoza u Malagi se održava jedna od najvećih španjolskih 'fiesta' – Feria de Malaga. Traje desetak dana i tada se ovaj grad pretvara u veliku plesnu pozornicu na otvorenom.

Gastronomija u Malagi

Malaga je, kad je o gastronomiji riječ, tipično andaluzijsko mjesto. Tapas barova u središtu grada je mnoštvo, a cijene su obično vrlo povoljne. Prosječna cijena tape kreće se od 1,50 do 2,50 eura.

Javni prijevoz u Malagi

Javni prijevoz u Malagi sastoji se od gradskih autobusa, koji premrežuju cijeli grad.
Jeftini letovi iz/do Malage

Jeftini letovi iz/do Malage

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Malage? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Malage sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Malagi.

Klima i vrijeme u Malagi

Malaga je jedan od nekoliko europskih gradova s najugodnijom klimom. Zašto? Zato što ljetno vrijeme traje pola godine ili više, a ostatak godine mogli bismo svrstati u – proljetno vrijeme.

Plaže u Malagi

Malaga i okolno područje poznati su po brojnim plažama. Najviše ih je u istočnom dijelu grada.

Prijevoz do Malage

Malaga je andaluzijsko prometno središte. Zračnim putem povezana je s većim dijelom Europe, dok će vas vlakovi i autobusi prevesti do bližih odredišta.

Smještaj u Malagi

Iako je Malaga vrlo popularno odredište, posebno ljeti, broj smještajnih objekata relativno je malen. Posljedica su nešto više cijene, ali i dalje sasvim podnošljive prosječnom putniku.

Što posjetiti (znamenitosti) u Malagi

U Malagi se nalazi mnogo atraktivnih znamenitosti, a mi smo izdvojili neke od njih.