Sevilla

Rijetki su gradovi koje posjetitelji vole zbog toliko različitih razloga. Želite li prekrasnu klimu, bogatu povijest, zanimljiva događanja, šarenu gastronomsku ponudu ili zabavu uz borbe bikova, Sevilla će biti odličan izbor. A ponudit će vam i mnogo više.
Sevilla Sevilla

Andaluzijsko središte jedan je od najljepših španjolskih gradova, sa znamenitostima koje se mogu svrstati i među najdojmljivije na Starom kontinentu.

Jedna od njih jest Park Marije Luize, golemi prostor uređen povodom Ibero-američke izložbe 1929. godine. Najspektakularniji dio parka jest Plaza de Espana, trg koji doista oduzima dah. Duge arkade, prekrasne fontane, kanal po kojemu možete veslati - sve se to nalazi na predivnoj Plazi, koja je poslužila i za snimanje nekoliko legendarnih filmova.

Tu je i velika kraljevska palača, Real Alcazar, čiji početci sežu još u 10. stoljeće. Danas je to velik kompleks s brojnim zanimljivim građevinama, kao što su Patio de las Doncellas ili Casa de la Contratacion.

Naravno, kako zaboraviti najpoznatiju gradsku znamenitost - Seviljsku katedralu s Giraldom, slavnim zvonikom? Najveća španjolska crkva i jedna od najvećih u svijetu sagrađena je na mjestu tadašnje džamije, a upravo je Giralda najbolji podsjetnik na to, s obzirom da se radi o nekadašnjem minaretu. Gotička katedrala je nakon dovršetka bila najveća katedrala na svijetu, a od zanimljivosti ćemo ovdje istaknuti da je u njoj pokopan poznati istraživač Kristofor Kolumbo.

Osim bogate baštine, Sevilla je popularno odredište i zbog raznolike gastronomske ponude. Kao i u ostatku Andaluzije, tapasi su popularni i u Sevilli, kao i sherry, čije je središte proizvodnje u obližnjem Jerezu.

Provjerite cijene smještaja u Sevilli

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Sevilla

Gastronomija u Sevilli

Kao i drugdje u Andaluziji, gastronomija se temelji na tapasima, raznolikim predjelima, odnosno međuobrocima. Nažalost, oni danas više nisu besplatni kao što su nekoć bili i tradicije se pridržavaju...
Javni prijevoz u Sevilli

Javni prijevoz u Sevilli

Sevilla, barem njen povijesni dio, mali je grad i najbolje ju je istraživati pješice. Ipak, ako ste smješteni negdje dalje od središta mjesta ili ste jednostavno preumorni od hodanja, vjerojatno će...
Jeftini letovi iz/do Seville

Jeftini letovi iz/do Seville

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Seville? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Seville sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Sevilli.
Klima i vrijeme u Sevilli

Klima i vrijeme u Sevilli

Sevilla je u, ljeti ionako kipućoj, Andaluziji poznata po posebno vrućoj klimi. Tako su tijekom srpnja i kolovoza temperature iznad 40 °C sasvim uobičajene, a, nažalost, i relativna vlažnost se...
Prijevoz do Seville

Prijevoz do Seville

Sevilla je sa Španjolskom i Europom vrlo dobro povezana, kako zračnim putem, tako i autobusima te vlakovima.

Sevilla Card

Sevilla Card je kartica koja vam omogućuje ostvarivanje brojnih pogodnosti tijekom boravka u Sevilli - besplatan ulaz u brojne gradske znamenitosti, popuste za ugostiteljske objekte, razne programe...
Smještaj u Sevilli

Smještaj u Sevilli

Kako i dolikuje turističkom velegradu, Sevilla ima nekoliko stotina smještajnih objekata – od skupih i luksuznih hotela, do skromnih i povoljnih prenoćišta.

Što posjetiti (znamenitosti) u Sevilli

U gradskom središtu znamenitosti se nalaze na gotovo svakom koraku. Pročitajte više o najpoznatijima među njima.