Prijevoz do Seville

Sevilla je sa Španjolskom i Europom vrlo dobro povezana, kako zračnim putem, tako i autobusima te vlakovima.
Prijevoz do Seville Prijevoz do Seville

Autobusni prijevoz do Seville

Sevilla je autobusom izravno povezana s Lisabonom, ALSA-inim autobusima (www.alsa.es). Putem autobus staje i u Faru. Vožnja traje oko osam sati, a bus u Sevilli staje na dvije postaje - Plaza de Armas i San Sebastian (Prado). Obje se nalaze na dobrom položaju, no San Sebastian je ipak bliže samome središtu grada. Štoviše, nalazi se uz vjerojatno najljepši gradski trg, Plaza de Espanu.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Lisabon ili obratno: 41,00 eura

Što se tiče teme dvaju gradskih autobusnih kolodvora - kada kupujete karte, pripazite na mjesto polaska i dolaska. Iako je to često slučaj, autobusi ne staju uvijek na oba kolodvora!

Do Granade se stiže za otprilike tri sata, a poveznica za nju je desetak dnevno. U Malagu se iz Seville također može autobusom, a vrijeme vožnje ovisi o tome je li bus izravan ili se putem staje u drugim mjestima.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Granada ili obratno: 10-12 eura
Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Malaga ili obratno: 5-19 eura

Bus je opcija i za putovanje u Cordobu, do koje se može stići za otprilike dva sata.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Cordoba ili obratno: 11-12 eura

Zračni prijevoz do Seville

Sevilla ima svoju zračnu luku, koja je od središta grada udaljena desetak kilometara. Mreža poveznica solidno je razgranata, no iz Hrvatske trenutačno nema poveznica za Sevillu. Više o zračnim linijama za Sevillu i cijenama karata možete doznati u članku Zračna luka Sevilla.

Zračnu luku sa središtem grada povezuje autobusna (www.tussam.es) linija EA (Prado San Sebastian - Aeropuerto). San Sebastian je glavni gradski autobusni kolodvor, gdje pristaje i većina autobusa koji povezuju Sevillu s ostatkom Španjolske. Prvi polazak iz grada je u 04:30, a posljednji u 00:35. U obratnome smjeru prvi bus kreće u 05:00, a posljednji u 01:15. Polasci su svakih 25 minuta u spomenutim intervalima, dok vožnja traje između 20 i 30 minuta, ovisno o gužvi na cesti. Putem autobus staje i kod željezničkog kolodvora.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju autobusom na relaciji ZL Sevilla - središte Seville: 5,00 eura

Željeznički prijevoz do Seville

Sevilla je s ostatkom Španjolske povezana superbrzim vlakovima (www.renfe.es). Štoviše, upravo je Sevilla superbrzom prugom prva bila povezana s Madridom.

Tako se od Madrida do Seville, ili obratno, stiže već za superbrzih 2 h i 20 min. Dnevno na navedenoj liniji postoji dvadesetak poveznica. Putem ti vlakovi staju i u Cordobi, do koje im treba nešto manje od 45 minuta, dok sporiji vlakovi za Cordobu voze oko 70-80 minuta. Svakodnevnih je poveznica između Seville i Cordobe nekoliko desetaka.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Madrid ili obratno: 45-85 eura
Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Cordoba ili obratno: 13-40 eura

Za Malagu ih je, pak, desetak dnevno. Vožnja traje od dva do dva i pol sata. Do Granade se vozi oko tri sata, no poveznica je znatno manje nego za Malagu.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Malaga ili obratno: 24-44 eura
Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Sevilla - Granada ili obratno: 30 eura

Seviljski željeznički kolodvor Santa Justa dosta je udaljen od središta grada. Do njega voze autobusne linije EA (linija za zračnu luku), C1, C2, 28 i 32. Osim broja 32, sve navedene linije staju i na kolodvoru San Sebastian (Prado).

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
01. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Sevilli

Prijava
Odjava
Soba
Gosti