Real Alcazar

Kraljevska palača na području Real Alcazara počela se graditi još u 10. stoljeću, za vladavine prvoga andaluzijskoga kalifa, Abd Al-Rahmana III. Doduše, to je tada bio tek skup jednostavnih maurskih građevina, no s vremenom je kompleks rastao i veličinom i u raskoši.
Real Alcazar Real Alcazar

Već je Alfonso X. u 13. stoljeću izgradio kraljevsku palaču, no mnogo je važnije ona sagrađena sredinom 14. stoljeća. Tada je Pedro I., često nazivan i 'okrutni' ili 'pravedni', naredio gradnju svoje kraljevske rezidencije uz već postojeće palače. Majstori iz Granade i Toleda napravili su sjajan posao te je Pedrova palača do danas ostala najznačajniji dio kraljevskoga kompleksa. Najspektakularniji njen dio svakako je Izaslanička dvorana, raskošno uređen prostor koji djelomično podsjeća na još spektakularniju granadsku Alhambru.

Unutar palače nalaze se i dva dvorišta - Patio de las Doncellas, tadašnje središte javnoga života i Patio de las Munecas, korišten za pristup privatnim odajama. Od zanimljivih objekata izdvojimo i nekadašnje sjedište Case de la Contratación (Trgovačke kuće), koja je upravljala golemom španjolskom flotom koja je trgovala s Novim svijetom.

Zanimljivo, španjolska kraljevska obitelj i dan danas koristi ovu rezidenciju te u njoj boravi kada posjećuje Sevillu.

Za opušten posjet Alcazaru izdvojite barem dva sata. Redovna karta košta 8,50 eura, dok je za djecu do 16 godina starosti besplatna. Studenti stari do 25 godina i umirovljenici za ulaz plaćaju dva eura.

Provjerite cijene smještaja u Sevilli

Prijava
Odjava
Soba
Gosti