Stockholm

Stockholm, grad smješten na 14 otoka u svome arhipelagu, zbog čega ga zovu i Venecijom sjevera, prava je švedska, ali i skandinavska prijestolnica.
Stockholm Stockholm

Stockholm je grad u kojem se nalazi oko 100 različitih muzeja, mjesto gdje se dodjeljuje većina Nobelovih nagrada, znamenitosti mu potječu od 13. stoljeća, pa sve do onih iz 21. stoljeća napravljenih od leda, a često ga se proglašava jednim od najčišćih i najugodnijih područja za život.

Mnogi gradovi uspoređuju se s Venecijom, no Stockholmu nadimak Venecija sjevera zaista idealno pristaje. 'Razbacan' po otocima, ispresijecan kanalima i okružen arhipelagom s bezbrojnim hridima i otočićima zaista neodoljivo podsjeća na jedno od omiljenih talijanskih i svjetskih odredišta.

Mnoštvo parkova i zelenila, posvuda prisutna voda i mnogo svjetla čine život u Stockholmu doista ugodnim. Dojam dodatno pojačava prikladna gradnja, prije svega šarena pročelja, koja dobro 'razbijaju' tmurne zimske dane, kada se potrebno nositi s lošim vremenom, ali i nedostatkom danjeg svjetla. Posebno se to očituje u Gamla Stanu, tj. povijesnoj jezgri koja je omiljeno odredište turista i u kojem se nalazi najveći dio znamenitosti.

Upravo je uz 'borbu' svjetla i mraka vezana i najpoznatija švedska, pa tako i stockholmska tradicija, festival Midsommar. Radi se o proslavi najduljeg dana u godini, što na toj geografskoj širini zapravo označava dan na koji se mrak gotovo ni ne spušta. Slavi se na vikend najbliži 24. lipnju te Stockholm pretvara u veliku pozornicu, na kojoj se slavi, pjeva, pleše i dobro zabavlja. Ako možete odabrati razdoblje kada ćete biti u Stockholmu, s Midsommarom nećete pogriješiti.

Provjerite cijene smještaja u Stockholmu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Stockholm
Jeftini letovi iz/do Stockholma

Jeftini letovi iz/do Stockholma

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Stockholma? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Klima i vrijeme u Stockholmu

Stockholm i njegova klima mogli bi vas vrlo ugodno iznenaditi. Većina ljudi glavni švedski grad zamišlja kao mjesto u kojem su temperature vrlo niske, a snijeg i kiša česti. Stvarnost je bitno...
Prijevoz do Stockholma

Prijevoz do Stockholma

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije zrakoplovom doći do glavnoga grada Švedske.