Stockholm

Stockholm, grad smješten na 14 otoka u svome arhipelagu, zbog čega ga zovu i Venecijom sjevera, prava je švedska, ali i skandinavska prijestolnica.
Stockholm Stockholm

Stockholm je grad u kojem se nalazi oko 100 različitih muzeja, mjesto gdje se dodjeljuje većina Nobelovih nagrada, znamenitosti mu potječu od 13. stoljeća, pa sve do onih iz 21. stoljeća napravljenih od leda, a često ga se proglašava jednim od najčišćih i najugodnijih područja za život.

Mnogi gradovi uspoređuju se s Venecijom, no Stockholmu nadimak Venecija sjevera zaista idealno pristaje. 'Razbacan' po otocima, ispresijecan kanalima i okružen arhipelagom s bezbrojnim hridima i otočićima zaista neodoljivo podsjeća na jedno od omiljenih talijanskih i svjetskih odredišta.

Mnoštvo parkova i zelenila, posvuda prisutna voda i mnogo svjetla čine život u Stockholmu doista ugodnim. Dojam dodatno pojačava prikladna gradnja, prije svega šarena pročelja, koja dobro 'razbijaju' tmurne zimske dane, kada se potrebno nositi s lošim vremenom, ali i nedostatkom danjeg svjetla. Posebno se to očituje u Gamla Stanu, tj. povijesnoj jezgri koja je omiljeno odredište turista i u kojem se nalazi najveći dio znamenitosti.

Upravo je uz 'borbu' svjetla i mraka vezana i najpoznatija švedska, pa tako i stockholmska tradicija, festival Midsommar. Radi se o proslavi najduljeg dana u godini, što na toj geografskoj širini zapravo označava dan na koji se mrak gotovo ni ne spušta. Slavi se na vikend najbliži 24. lipnju te Stockholm pretvara u veliku pozornicu, na kojoj se slavi, pjeva, pleše i dobro zabavlja. Ako možete odabrati razdoblje kada ćete biti u Stockholmu, s Midsommarom nećete pogriješiti.

Provjerite cijene smještaja u Stockholmu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Stockholm
Jeftini letovi iz/do Stockholma

Jeftini letovi iz/do Stockholma

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Stockholma? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.
Klima i vrijeme u Stockholmu

Klima i vrijeme u Stockholmu

Stockholm i njegova klima mogli bi vas vrlo ugodno iznenaditi. Većina ljudi glavni švedski grad zamišlja kao mjesto u kojem su temperature vrlo niske, a snijeg i kiša česti. Stvarnost je bitno...
Prijevoz do Stockholma

Prijevoz do Stockholma

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije zrakoplovom doći do glavnoga grada Švedske.
Vremenska prognoza za Stockholm

Vremenska prognoza za Stockholm (10 dana)

Provjerite dugoročnu vremensku prognozu za Stockholm.