Švicarska

Švicarska zastava
* SB = Svjetska banka (WorldBank.org)
Stanovnika
7,90 mil. (2011., SB)
Površina
41.280 km2 (SB)
Glavni grad
Bern
Jezik
Njemački, francuski, talijanski, retoromanski
Pozivni broj
+41
Domena
.ch
BDP po stanovniku (PPP)
39.412 USD (2011., SB)
Valuta
Švicarski franak (CHF)
Švicarska (odredišta)
Bellinzona

Bellinzona

Volite li onaj osjećaj kada vas neko mjesto ostavi bez daha, a da to zapravo niste očekivali? Upravo takva je Bellinzona, glavni i najupečatljiviji grad švicarskog kantona Ticino.
Bern

Bern

Bern, glavni grad Švicarske, teško je ne zavoljeti. Izvrsno očuvana povijesna jezgra jedna je od najljepših među značajnijim europskim gradovima, a sve to dopunjeno je nekim posebnim šarmom kojim taj grad odiše.
Broc

Broc

Jeste li ikada kao dijete maštali o odlasku u tvornicu čokolade? S godinama ta želja možda splasne, no i odrasli će rijetko odbiti mogućnost odlaska u glavnu tvornicu najstarijeg proizvođača čokolade u Švicarskoj, zemlji koju se uz Belgiju smatra prijestolnicom te slastice.
Bulle

Bulle

U kantonu Fribourg, nedaleko od Ženevskog jezera, nalazi se regija Gruyere, poznata kao jedno od švicarskih gastronomskih središta. Bulle je najveće mjesto u Gruyeresu, ujedno i odlična baza za istraživanje ostatka regije.
Fribourg

Fribourg

Među svim švicarskim zanimljivim gradovima, teško se izboriti za svoje mjesto. Tako je i Fribourg, glavni grad istoimenog kantona, relativno nepoznat široj turističkoj javnosti. Prava šteta, jer radi se o vjerojatno najbolje očuvanom srednjovjekovnom mjestu u Švicarskoj, pa i mnogo šire.
Harder Kulm

Harder Kulm

Švicarska je prepuna planinskih vrhunaca s kojih se pruža pogled koji oduzima dah, a jedno od takvih mjesta je i Harder Kulm.
Interlaken

Interlaken

Švicarska je prepuna malih mjesta koja turisti vole posjećivati iz različitih razloga. Interlaken je jedno od njih.
Lavaux

Lavaux

Lavaux je vinorodno područje koje se prostire na 30-ak kilometara između Lausanne i Montreuxa. Njegovi prepoznatljivi vinogradi koji se strmo spuštaju prema Ženevskom jezeru jedna su od najljepših i najpoznatijih švicarskih vizura.
Lugano

Lugano

Tamo gdje švicarsku hladnoću zamjenjuje mediteransko sunce, a zrakom umjesto njemačkog ili francuskog odzvanja talijanski jezik, smjestio se Lugano. Najveći grad pokrajine Ticino poznat je po svojem opuštenom ugođaju te prekrasnim planinama i istoimenom jezeru uz čije se obale smjestio.
Montreux

Montreux

Na istočnoj strani Ženevskog jezera, između jezerskog plavetnila i bijelih alpskih vrhova, nalazi se Montreux. Grad je to poznat po jednoj od najljepših švicarskih šetnica, ali i najposjećenijem povijesnom spomeniku u državi te prirodnim ljepotama koje ga okružuju.
Neuchatel

Neuchatel

Na obali najvećeg jezera u potpunosti smještenog u Švicarskoj, Neuchatela, smjestilo se istoimeno mjesto, ujedno i sjedište kantona koji se, pogađate, također zove Neuchatel.
Sion

Sion

Jedan od najstarijih švicarskih gradova danas je jedno od najzanimljivijih odredišta u toj prekrasnoj zemlji. 'Grad četiriju dvoraca' izuzetno je slikovito i šarmantno mjesto te predstavlja izvrsnu destinaciju barem za jednodnevni izlet.
Spiez

Spiez

Na obali prelijepog jezera Thun, u omanjem zaljevu, smjestio se slikoviti gradić Spiez.
Ženeva

Ženeva

Od svih švicarskih gradova Ženeva je nekako najkompletnija. Moderna i tradicionalna, užurbana i opuštena, zanimljiva i dosadna, ekskluzivna i pristupačna. Ženevu doista možete doživjeti na mnogo različitih načina, ali je teško poreći da ima sve što je jednom gradu potrebno da bude turistički dragulj.
Zürich

Zürich

Najveći švicarski grad pomalo je u sjeni brojnih drugih turistički atraktivnih mjesta u Švicarskoj, ali ako ste već u Švicarskoj bilo bi šteta ne vidjeti kakve to adute ovaj grad smješten na istoimenom jezeru ima u 'borbi' za goste.