Bulle

U kantonu Fribourg, nedaleko od Ženevskog jezera, nalazi se regija Gruyere, poznata kao jedno od švicarskih gastronomskih središta. Bulle je najveće mjesto u Gruyeresu, ujedno i odlična baza za istraživanje ostatka regije.
Bulle Bulle

Radi se o gradiću koji možete prehodati za jedan do dva sata, iako se ondje bez problema možete zadržati i dulje.

Glavna atrakcija svakako je dojmljivi dvorac, izgrađen u 13. stoljeću i lako prepoznatljiv po četiri kružne kule - po jednoj na svakom uglu. U njemu je od 1537. do kraja 18. stoljeća stolovao mjesni upravitelj, pa je tako njegovo puno ime zapravo Upraviteljev dvorac. Središte lokalne političke moći ostao je do danas, kada se ondje nalazi sjedište prefekture Gruyere.

Ispred njegovog sjevernog ulaza nalazi se Place du Marche, trg na kojem se i danas živo trguje različitim proizvodima. Šarenilo boja i miris ukusne hrane mamac su za sve ljubitelje dobrog zalogaja, a birati možete od lokalnih sireva do južnjačkih maslina i arašida.

Naravno, grad je prepun različitih prikaza bikova, životinja kojima duguje svoje ime (fr. bulle = bik). Tako se ispred željezničkog kolodvora nalazi velika skulptura bika, bik je i dio gradske zastave, a one doista vijore na svakom koraku, ali i grba, pa je tako jedan bik uklesan i u dvorac.

Tijekom šetnje gradom možete vidjeti brojne stare i lijepo ukrašene palače, kao i nekolicinu zgodnih hotela i restauranata ili kafića, u kojima možete provesti neko vrijeme u opuštenoj atmosferi.

Prijevoz do Bullea

Do Bullea se najlakše dolazi iz Berna, dok je iz Ženeve i Züricha potrebno presjedati. Postoje brojne poveznice i iz susjednog Fribourga. Bulle je i polazište za Broc, 'čokoladno selo', poznato kao mjesto u kojem je sagrađena tvornica prvoga švicarskog proizvođača čokolade.

Provjerite cijene smještaja u Bulleu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Bulle
Jeftini letovi iz/do Bullea

Jeftini letovi iz/do Bullea

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Bullea? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.