Interlaken

Švicarska je prepuna malih mjesta koja turisti vole posjećivati iz različitih razloga. Interlaken je jedno od njih.
Interlaken Interlaken

I, zašto ljudi posjećuju Interlaken? Ne, ne radi se o gradu koji sam po sebi ima spektakularnu kulturno-povijesnu baštinu ili očaravajuću prirodu. No, Interlaken ima jedan drugi adut - izvrstan položaj. Radi se o mjestu koje je često najpogodnije za istraživanje okolne regije, prepune prirodnih dragulja.

Odmah iznad mjesta nalazi se Harder Kulm, 'interlakenska kućna planina' kako ga neki zovu, s kojeg se pruža prekrasan pogled na dolinu između druge dvije prirodne atrakcije - jezera Thun i Brienz.

U daljini se naziru tri dobro poznata planinska vrha - Eiger, Mönch i legendarni Jungfrau. Tu je i mnoštvo drugih atraktivnih planina i slapova, a Interlaken također vole i zaljubljenici u aktivni odmor, pa uživati možete u bicikliranju, vožnji kanua, nordijskom hodanu itd., kao i adrenalinskim aktivnostima - bungee jumpingu, paraglidingu itd.

I samo mjesto ima dobro očuvanu povijesnu jezgru, koja bi mogla 'oteti' sat ili dva vašeg vremena. Mnogima će biti zanimljiva i tradicionalna švicarska arhitektura, pri čemu se posebno ističu raskošni hoteli, koji su nastali tijekom više od 200 godina dugog razvoja interlakenskog turizma.

Kombinacijom svega navedenoga, dobijete jedno od deset najposjećenijih mjesta u Švicarskoj, koje se tijekom ljeta po kriteriju broja noćenja penje čak i prema prvih pet na ljestvici. Prespavali ondje ili ne, Interlaken se isplati posjetiti, ako ništa drugu onda barem zbog prirodnih bisera koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Provjerite cijene smještaja u Interlakenu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Harder Kulm
Jeftini letovi iz/do Harder Kulma

Jeftini letovi iz/do Harder Kulma

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Harder Kulma? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.
Jeftini letovi iz/do Interlakena

Jeftini letovi iz/do Interlakena

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Interlakena? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Klima i vrijeme u Interlakenu

Klima u Interlakenu značajno se razlikuje ovisno o godišnjem dobu, pa će vaš doživljaj grada jako ovisiti o tome kada ga posjetite.

Prijevoz do Interlakena

Saznajte kako najpovoljnije i najjednostavnije doći do Interlakena.

Smještaj u Interlakenu

Interlaken je poznat kao jedno od najpopularnijih odredišta u Švicarskoj, pa ne čudi što se ondje nalazi mnogo dobrih hotela.

Što posjetiti (znamenitosti) u Interlakenu

Interlaken je prije svega poznat kao odmaralište i baza za otkrivanje okolnih mjesta, no i sam skriva poneku zanimljivost.