Što posjetiti (znamenitosti) u Luganu

Lugano je poznat kao mjesto gdje se uživa u čarobnim krajolicima, pa u skladu s time popisom znamenitosti dominiraju prirodne atrakcije.
Što posjetiti (znamenitosti) u Luganu Što posjetiti (znamenitosti) u Luganu

Katedrala San Lorenzo

Svakako najprepoznatljivija gradska građevina je Katedrala sv. Lovre (San Lorenzo), čiji zvonik dominira luganskim krajolikom. Osim zvonika, Katedrala je poznata i po renesansnom pročelju te brojnim freskama kojima je oslikana unutrašnjost.

Crkva se na tom mjestu nalazi još od ranog srednjeg vijeka, a već je 818. proglašena župnom crkvom. Katedralom je proglašena 1888. godine.

Katedrala se nalazi na zaravni iznad gradskog središta, pa se s nje pruža izvrstan pogled na središte Lugana i na istoimeno jezero.

Monte Brè

Lugano je poznat po svojim prirodnim ljepotama, a mnogim posjetiteljima u najboljem sjećanju ostaju upečatljive vizure gradića na obali Luganskog jezera. Kako bi bolje doživjeli taj prizor, turisti se najčešće zapućuju na dvije planine - Monte Brè i Monte San Salvatore.

Monte Brè je planina istočno od Lugana čiji je najviši vrh visok 993 metra i s koje se pruža impresivan pogled na Lugano i okolicu. Do vrha možete pješke ili žičarom (www.montebre.ch) koja će vas do vrha prevesti za 15-ak minuta (cijene se nalaze u tablici ispod). Osim uživanja u pogledu, vrijeme možete iskoristit za rekreaciju u prirodi i posjet slikovitom selu Brè.

Radno vrijeme i dolazak

Do žičare za Monte Brè možete autobusnim linijama broj 1 (postaja Cassarate / Monte Bre) i 2 (postaja Lanchetta). Polasci su svakih 10 (bus br. 1) i svakih 15 minuta (bus br. 2). Druga opcija jest šetnja iz središta grada prema istoku, koja traje nešto manje od pola sata.

Žičara okvirno prometuje između 9 i 19 sati (lipanj - listopad), odnosno 9 i 17 sati (ostatak godine).

Opis Cijene
Lipanj - listopad 09:00 - 19:00 (okvirno)
Ostatak godine 09:00 - 17:00 (okvirno)

Cijene vožnji

Opis Cijene
Jednosmjerna karta 16,00 CHF
Povratna karta 25,00 CHF
Jednosmjerna karta za mlade dobi 6-16 godina 8,00 CHF
Povratna karta za mlade dobi 6-16 godina 12,50 CHF

Monte San Salvatore

S druge strane Lugana, na jugu, nalazi se Monte San Salvatore, još jedna prirodna oaza s koje 'puca' prekrasan pogled na Lugansko jezero i okolne planine.

Na njen 912 metara visok vrh također vozi žičara, koja kreće iz mjestašca zgodnog naziva Paradiso, zapravo spojenog s Luganom. Početna postaja nalazi se uz željezničku postaju u Paradisu, do koje iz središta Lugana možete stići za otprilike pola sata lagane šetnje.

Radno vrijeme

Žičara San Salvatore radi otprilike od sredine ožujka do početka studenog.

Opis Radno vrijeme
Ožujak - lipanj i rujan - listopad (okvirno) 09:00 - 18:00 (okvirno)
Srpanj i kolovoz (okvirno) 09:00 - 23:00 (okvirno)

Cijene vožnji

Opis Cijene
Jednosmjerna karta 23,00 CHF
Povratna karta 30,00 CHF
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
11. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Luganu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti