Neuchatel

Na obali najvećeg jezera u potpunosti smještenog u Švicarskoj, Neuchatela, smjestilo se istoimeno mjesto, ujedno i sjedište kantona koji se, pogađate, također zove Neuchatel.
Neuchatel Neuchatel

Neuchatel je gradić s nešto više od 30 tisuća stanovnika, što ga svrstava među dvadesetak najmnogoljudnijih gradova u Švicarskoj. Prepoznatljiv je po karakteristično žutim zgradama, što je posljedica korištenja kamena pješčenjaka u njihovoj izgradnji.

Nastao je širenjem iz 'novog dvorca', po kojemu je i dobio ime - 'Neuchatel' ili 'Neuenburg'. Taj 'novi' dvorac danas je star više od tisuću godina i još uvijek je sjedište lokalne političke moći te se tamo nalazi kantonalna vlada.

Dvorac je idealna polazna točka za razgledavanje grada, jer se nalazi na uzvisini s koje 'puca' odličan pogled na mjesne krovove, jezero i okolne planine, pa se s nje možete polako spustiti prema dolje i tijekom šetnje vidjeti brojne neuchatelske znamenitosti.

Jedan od prepoznatljivih neuchatelskih simbola jesu brojne fontane, karakteristične po šarenim i zanimljivim skulpturama uz koje se nalaze. Tu je i nekoliko popularnih muzeja, među kojima se posebno ističe novootvoreni Latenium, od središta grada udaljen nekoliko kilometara prema istoku.

Neuchatel je i grad gastronomije - poznat je po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, ali mnogima će privlačnije biti jedna 'slatka tajna' - Neuchatel je mjesto u kojem je Philippe Souchard 1825. godine otvorio svoju prvu trgovinu i udario temelje poduzeća koje je 76 godina kasnije na tržište lansiralo najpoznatiju europsku čokoladu - prepoznatljivo ljubičastu Milku!

Provjerite cijene smještaja u Neuchatelu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Neuchatel
Jeftini letovi iz/do Neuchatela

Jeftini letovi iz/do Neuchatela

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Neuchatela? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Klima i vrijeme u Neuchatelu

Neuchatel karakterizira umjereno topla klima s blagim zimama i toplim ljetima.

Prijevoz do Neuchatela

Saznajte kako najpovoljnije i najjednostavnije doći do Neuchatela.

Smještaj u Neuchatelu

Neuchatel je mjesto koje bez problema možete vidjeti u jednome danu ili čak u nekoliko sati, no ako se odlučite prenoćiti ondje ili u okolici imat ćete solidan izbor.

Što posjetiti (znamenitosti) u Neuchatelu

Neuchatel ima dosta znamenitosti, pa u njemu možete provesti i cijeli dan bez da vam dosadi. Pogledajte neke od nezaobilaznih atrakcija.