Shopping u Ženevi

Želite li shoppingirati u Švicarskoj, Ženeva je vjerojatno najbolji izbor. Ne, cijene nisu ništa niže nego u ostalim velikim švicarskim gradovima, ali je zato izbor odličan, a atmosfera gradskih ulica iznimno ugodna. Ako i nemate namjeru nešto kupiti, u Ženevi barem možete uživati u jedinstvenim i rijetkim proizvodima.
Shopping u Ženevi Shopping u Ženevi

Satovi

Volite li satove? Dobrodošli u zemaljski raj - grad satova, Ženevu! Teško je zamisliti užitak koji ljubitelj satova osjeća kada se, onako jedan za drugim, nižu svi ti galantni butici - Piaget, Patek Phillipe, Rolex, Hublot, Montblanc, IWC, Breitling itd.

Satove je, kao uostalom i ostale proizvode, najbolje potražiti na južnoj obali Rhone, u ulicama Rue du Rhone, Rue du Marche, Rue de la Croix-d'Or i Rue de la Confederation te u uličicama koje ih okružuju. U Rue du Rhone se nalaze i dva najpoznatija trgovca satovima, kod kojih možete pronaći satove brojnih proizvođača. Radi se o Les Ambassadeursu (Rue du Rhone 62) i Buchereru (Rue du Rhone 45), koji na adresi Rue du Mont Blanc 22 (sjeverna obala) ima i drugu prodavaonicu.

Jedna od velikih prednosti razgledavanja satova u Ženevi jest to što je ondje stvar prestiža izložiti svoje najbolje modele, pa imate mogućnost vidjeti primjerke koje ćete drugdje teško ili nikako pronaći.

Slastice

U središtu grada nalazi se i mnogo čokolaterija, poput Auera (chocolat-auer.ch) ili Du Rhonea (www.du-rhone.ch). Tražite li sladoledno osvježenje, isprobajte Mövenpickov bar na adresi Rue du Rhone 19. Za 'tipične' slastice, poput čokolada Lindt, Ragusa, Cailler, Toblerone i sl., najbolje se zaputiti u robnu kuću Manor, koja ima velik izbor uz korektne cijene. Manor se nalazi na adresi Rue Cornavin 6, nedaleko od željezničkog kolodvora.

Provjerite cijene smještaja u Ženevi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti