Smještaj u Ženevi

Ponuda smještaja u Ženevi solidna je, no ipak nekako skromna s obzirom na veličinu i značenje grada. Zanimljiva je distribucija kvalitete, pa je tako primjerice značajno više hotela s četiri nego s dvije zvjezdice.
Smještaj u Ženevi Smještaj u Ženevi

Imajući na umu da se radi o jednom od najbogatijih i najskupljih gradova na svijetu, to i ne čudi pretjerano. Uglavnom se radi o biranoj klijenteli koja odabire takve smještajne objekte, pa se ponuda prilagodila potražnji. Nažalost, ako ste 'normalni turist' imate vrlo sužen izbor i relativno visoke cijene.

Tako se cijene dvokrevetnih soba kreću od 50-ak eura po osobi po noćenju naviše, a za 70-ak eura izbor se već značajno proširuje. Tu su i dva hostela, ali i oni 'drže cijenu'.

S druge strane, ženevski hoteli općenito gledano vrlo su kvalitetni i odlično locirani. Naime, velika većina njih nalazi se između željezničkog kolodvora i obale Ženevskog jezera, što je centralna lokacija i zapravo vam je sve na dohvat ruke ili bolje reći na dohvat nogu. Uz to, svi gosti dobivaju Geneva Transport Card, odnosno kartu s kojom besplatno možete koristiti javni prijevoz tijekom svog boravka u Ženevi. Znajući koliko je redovni javni prijevoz ondje inače skup, radi se o vrlo korisnom i dobrodošlom dodatku.

Ako vam novac nije problem ili samo želite maštati o kraljevskom tretmanu, provjerite neke od impoznatnih hotela u Gradu satova.

Jedan od najzanimljivijih jest legendarni Beau-Rivage, osnovan još 1865. godine. Taj će hotel zauvijek ostati obilježen kao mjesto u kojem je svoje posljednje trenutke provela carica Sisi, nakon što je na nju tek nešto dalje izvršen atentat 10. rujna 1898. godine. Apartman u kojem je odsjela i danas se može iznajmiti, što mnogi obožavatelji rado čine. Beau-Rivage zanimljiv je i po tome što je bio jedan od prvih svjetskih hotela s ugrađenim dizalom. Osim što ima zanimljivu povijest, Beau-Rivage i danas krasi visoka razina usluge i beskompromisni luksuz.

Najstariji hotel u gradu je Four Seasons, ujedno i hotel s jednom od najboljih lokacija i izvrsnim pogledom na jezero i Jet d'Eau. Želite li vrhunsku uslugu u sobama ili apartmanima s jednako tako vrhunskim pogledom na Mont Blanc i Jet d'Eau, zaputite se u Grand Hotel Kempinski, jedan od većih hotela u Ženevi, ili D'Angleterre, još jedno mjesto koje nudi prvoklasnu uslugu u povijesnom ambijentu.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Ženevi. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. Iako su cijene relativno visoke, ženevski hoteli u prosjeku su jako dobri, kao što je spomenuto ranije.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, mnogi od njih imaju impresivnu povijest i zaista vrhunsku uslugu, no obično podrazumijevaju i vrlo visoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam Grad satova nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Ženevi možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Ženevi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti