Što posjetiti (znamenitosti) u Ženevi

Ženeva je raznolik i zanimljiv grad. Izdvojili smo neke znamenitosti koje biste svakako trebali obići za vrijeme svoga boravka u Gradu satova.
Brunswickov mauzolej

Brunswickov mauzolej

Ako vas koji spomenik u Ženevi natjera da se zapitate 'što li je sad pak ovo', vrlo vjerojatno će to biti Brunswickov mauzolej. Impresivni kompleks jedna je od upečatljivijih gradskih znamenitosti, no to neogotičko zdanje nekako se ipak ne uklapa u modernije hotele visoke kategorije koji ga okružuju.
Carouge

Carouge

Ženeva je poznata po svom opuštenom ugođaju koji nalikuje morskom gradiću. Nije to ni previše čudno, s obzirom da se ipak radi o gradu na obali najvećeg prirodnog jezera u zapadnoj Europi. No, ako želite pravi mediteranski ugođaj, najbolje se zaputiti u Carouge.
Engleski vrt i Cvjetni sat

Engleski vrt i Cvjetni sat

Ženeva je grad s dosta zelenila, a najzanimljiviji park jest Engleski vrt u samom središtu grada.
Jet d'Eau

Jet d'Eau

Kada se traži simbol Ženeve koji bi je predstavio jednom slikom, izbor gotovo uvijek padne na Jet d'Eau, golem vodoskok koji vodu baca do 140 metara u zrak. Ono što je za Pariz Eiffelov toranj, to je za Ženevu ova fontana.
Muzej Patek Philippe

Muzej Patek Philippe

Teško je nabrojiti sve poznate švicarske proizvođače satova. I dok gotovo svaka osoba zna za legendarni Rolex, jedno ime izgovara se s posebnim poštovanjem - Patek Philippe. Simbol ženevske umjetnosti izradbe satova u svojem muzeju svim posjetiteljima nudi jedinstveno putovanje kroz povijest urarstva.
Ženevska katedrala sv. Petra

Ženevska katedrala sv. Petra

Najznačajnija kulturna znamenitost u Ženevi jest katedrala sv. Petra, crkva zanimljivog oblika koja dominira Starim gradom.

Provjerite cijene smještaja u Ženevi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti