Carouge

Ženeva je poznata po svom opuštenom ugođaju koji nalikuje morskom gradiću. Nije to ni previše čudno, s obzirom da se ipak radi o gradu na obali najvećeg prirodnog jezera u zapadnoj Europi. No, ako želite pravi mediteranski ugođaj, najbolje se zaputiti u Carouge.
Carouge Carouge

Carouge je zapravo zasebna općina izvan gradskih granica Ženeve, no spada u njeno šire područje. Još sredinom 18. stoljeća bilo je to sićušno mjestašce, kada dolazi pod upravu talijanske kraljevske obitelji Savoy. Oni su angažirali vrhunske talijanske arhitekte, koji su potpuno izmijenili Carouge. Svijetle ulice s mnogo zelenila, fontanama, slikovitim crkvicama i šarenim pročeljima doista podsjećaju na talijanske gradiće. Već 1792. godine pada pod francusku vlast, da bi početkom 19. stoljeća postao dijelom Švicarske, u kojoj je ostao sve do danas.

Zašto posjetiti Carouge?

  • Južnjački šarm Carouge je zadržao do danas i mnogi ga posjećuju kako bi izbjegli ponekad napornu gradsku buku i vrevu.
  • U Carougeu se nalazi mnoštvo obrtničkih radnji koje prodaju različite tradicionalne proizvode.
  • Ako želite popiti kavu u ugodnom ambijentu na terasi kafića, Carouge je odlična opcija.

Zanimljivosti

Obitelj Savoy zapravo je htjela izgraditi gradić koji će konkurirati moćnoj Ženevi. Tako je od mjesta sa stotinjak stanovnika u 1754. godini već 1792. godine imao preko 4.000 stanovnika. Tko zna što bi se dogodilo da ga iste godine nisu osvojili Francuzi, no zanimljivo je da se rast stanovništva nastavio do danas, s obzirom da ih je ondje danas oko 20.000. Naravno, od nadmetanja nema ništa, s obzirom da su dva grada danas zapravo spojena i čine jednu cjelinu.

Provjerite cijene smještaja u Ženevi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti