Vatikan

Vatikan je nezaobilazna postaja pri razgledavanju 'vječnoga' Rima i to s dobrim razlogom. Osim što mnogi smatraju kako je to mjesto jedinstvene atmosfere, također je i dom nekima od najcjenjenijih umjetničkih i arhitektonskih ostvarenja.
Vatikan Vatikan

Središte Katoličke crkve može se ponositi vjerojatno najpovoljnijim omjerom kulturno-povijesne baštine i površine među svjetskim državama, s obzirom da su se na prostoru manjem od pola kvadratnog kilometra natiskali najznačajnija svjetska katolička crkva, jedan od najljepših europskih, pa i svjetskih trgova te jedan od najznačajnijih svjetskih muzejskih kompleksa.

Vatikan je poznat upravo po svojem skladu i uređenosti, koji je omogućio da se na tako malom prostoru uklopi toliko značajnih građevina. Sićušni grad-državicu svake godine posjećuju milijuni ljudi, a posebno je prometan na velike blagdane, kada Trg sv. Petra i okolne ulice preplave stotine tisuća ljudi.

Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez odlaska u baziliku sv. Petra, svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove Piete.

Kada već spominjemo umjetnost, ako imate vremena svako ga izdvojite za posjet Vatikanskim muzejima i pripadajućoj Sikstinskoj kapeli. U Muzejima se čuva neprocjenjivo blago, među kojima su brojna slavna djela, primjerice statua Laokonta, Michelangelove freske 'Stvaranje čovjeka' i 'Posljednji sud' u Sikstinskoj kapeli te Rafaelove 'Disputa o sakramentu' i 'Atenska škola'.

Provjerite cijene smještaja u Vatikanu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Vatikan
Jeftini letovi iz/do Vatikana

Jeftini letovi iz/do Vatikana

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Vatikana? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Vatikana sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Vatikanu.

Prijevoz do Vatikana

Iako je Vatikan samostalna država, zapravo je dio grada Rima te se za dolazak u njega koristi javni gradski prijevoz.

Što posjetiti (znamenitosti) u Vatikanu

Pročitajte što se sve nalazi na malom prostoru koji zauzima Vatikan. Saznajte po čemu je značajna Bazilika sv. Petra, što se sve nalazi na Trgu sv. Petra te koji muzeji čine Vatikanske muzeje.