Prijevoz do Vatikana

Iako je Vatikan samostalna država, zapravo je dio grada Rima te se za dolazak u njega koristi javni gradski prijevoz.
Prijevoz do Vatikana Prijevoz do Vatikana

Vatikan nema postaju metroa, ali dvije su smještene blizu njega. Obje se nalaze na liniji A (crvena), a radi se o postajama Ottaviano i Cipro.

Cipro je pogodan isključivo ako idete u Vatikanske muzeje, koji su podjednako udaljeni od obje navedene postaje metroa, a u drugim je slučajevima ipak bolje koristiti Ottaviano. Uz postaju Ottaviano odmah se nalazi i tramvajsko stajalište, odakle će vas tramvaji linije 19 dovesti skoro pred sami ulaz na Trg sv. Petra.

Dva prometna stajališta za javni prijevoz u blizini Vatikana jesu Piazza del Risorgimento, sa sjeverne strane Trga sv. Petra i Piazza Pia, uz koju se nalazi Castel Sant'Angelo.

Na Piazza del Risorgimento staje tramvajska linija 19. Na istom trgu staje i više autobusnih linija - 32, 81, 590, 982 itd.

Piazza Pia okretište je važne autobusne linije - br. 40, koja je putnicima zanimljiva zato što brzo prometuje između Castel Sant'Angela i Terminija. Malo južno od Trga sv. Petra staje linija 64, koja također ide za Termini i koja je nadaleko poznata kao linija koja je vrlo korisna za razgledavanje popularnih gradskih atrakcija. No, budite oprezni - linija 64 jednako je poznata i po brojnim džeparima te pokradenim turistima

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
30. 01. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Vatikanu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti