Vatikanski muzeji

Vatikanski muzeji ubrajaju se među najvrjednije muzeje svijeta, a zapravo se sastoje od šest cjelina: Egipatskog muzeja, Etruščanskog muzeja, Sikstinske kapele, Rafaelovih stanci, Pinakoteke i Etnološkog muzeja.
Vatikanski muzeji Vatikanski muzeji

Svatko može pronaći nešto za sebe, a mi ćemo samo spomenuti neka od znamenitih djela koja se u njima nalaze: statua Laokonta, Michelangelove freske 'Stvaranje čovjeka' i 'Posljednji sud' u Sikstinskoj kapeli te Rafaelove 'Disputa o sakramentu' i 'Atenska škola'.

Nemojte da vas obeshrabri dugačak red pred ulazom, koji je često dug i nekoliko stotina metara. Organizacija je odlična, pa je protočnost vrlo velika. Posebno se to odnosi na jutro. Naime prije otvaranja red zna biti vrlo dugačak, ali najveći dio tih ljudi uđe u svega nekoliko minuta nakon otvaranja, s obzirom da su Vatikanski muzeji (mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html) tada prazni, pa čuvari na ulazu mogu pustiti više ljudi.

Redovna cijena ulaznice je 15 eura, a omogućuje vam ulaz u Muzeje te Sikstinsku kapelu. Kartu po sniženoj cijeni od osam eura mogu dobiti djeca od 6 do 18 godina te studenti mlađi od 26 godina uz predočenje valjane međunarodne studentske iskaznice.

Ulaznice se mogu kupiti i preko internetske stranice Vatikanskih muzeja, čime štedite svoje vrijeme, s obzirom da izbjegavate gužve. Za kupovinu preko Interneta naplaćuje se naknada u iznosu četiri eura.

Radno vrijeme je od 9:00 do 18:00, a karte je moguće kupiti do 16 sati. Nedjeljom su Vatikanski muzeji zatvoreni, osim zadnjih nedjelja u mjesecu, kada je ulaz besplatan. U te dane Muzeji rade od 9 do 12:30. Besplatan ulaz također je moguć na Svjetski dan turizma, 27. rujna.

Provjerite cijene smještaja u Vatikanu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti