advent

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'advent'.
Članci
Božićni sajam u Slavonskom Brodu; © Slavonski Brod

Advent u Slavonskom Brodu 2021. (detaljni program)

Od 2008. godine i Slavonski Brod organizira svoj, sad već tradicionalni, božićni sajam.

Božićna priča obitelji Salaj u Čazmi 2019. (detaljni program)

Jeste li se ikada pitali kako biste izgledali u nekom od idiličnih božićnih filmova? Snijeg, milijuni ukrasnih lampica, svjetleći sobovi sa saonicama te snjegovići oko vas? Ne brinite, za doživjeti ovo ne morate postati filmski glumac, dovoljno je posjetiti Božićnu priču obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme, gdje možete doživjeti pravu božićnu bajku!

Advent i božićni sajmovi u Trstu 2019.

Trst je tijekom adventskog razdoblja relativno skromno uređen, no i u njemu posjetitelji mogu uživati u prigodnoj atmosferi.
Advent kod Bazilike sv. Stjepana; © Adventi Ünnep a Bazilikánál

Advent u Budimpešti 2019.

Mađarska prijestolnica Budimpešta ponosi se nekima od najljepših božićnih sajmova u srednjoj Europi.

Advent u Ljubljani 2019.

Kao i većina srednjoeuropskih gradova, Ljubljana posljednjih godina sve više privlači posjetitelje svojim božićnim sajmom i adventskim ugođajem.

Advent u Samoboru 2018. (detaljni program)

Od 2006. godine i Samobor organizira svoj božićni sajam na središnjem gradskom trgu, koji privlači brojne posjetitelje.

Advent u Salzburgu 2018.

Božićni sajam u Salzburgu, poznat i kao Christkindlmarkt, prvi put se spominje još u 15. stoljeću, pa je tako jedan od najstarijih u Europi uopće. U današnjem obliku prisutan je od 1972. godine i smješten na dva trga pokraj predivne barokne katedrale sv. Ruperta - Domplatzu i Residenzplatzu.
Advent i božićni sajmovi u Bratislavi; © GOB

Advent i božićni sajmovi u Bratislavi 2018.

Zateknete li se u božićno vrijeme u Bratislavi, moći ćete uživati u prigodno okićenom gradu i raznolikoj adventskoj ponudi.
Božićni sajam u Novigradu

Božićni sajam u Novigradu 2018.

Istarski će Novigrad tijekom četvrtog adventskog vikenda organizirati manifestaciju pod nazivom Novigradske božićne radosti, koja će trajati pet dana.
Advent u Svetom Ivanu Zelini

Advent u Svetom Ivanu Zelini 2017. (detaljni program)

Sveti Ivan Zelina, kao i mnogi drugi gradovi u Zagrebačkoj županiji, organizira svoju adventsku manifestaciju pod nazivom 'Advent u Svetom Ivanu Zelini'.

Delnička adventska bajka 2017. (detaljni program)

Delnice kao najveći grad u Gorskom kotaru svima je zimi poznat po snijegu, a znate li da je taj snijeg izvrsna kulisa tijekom prosinca kad se održava manifestacija 'Delnička adventska bajka'?
UMAGični blagdani u Umagu

UMAGični blagdani u Umagu 2017. (detaljni program)

(Pred)božićno vrijeme u Umagu već je tradicionalno rezervirano za UMAGične blagdane, manifestaciju bogatu zabavnim, glazbenim i gastronomskim događanjima.
Božićni sajam u Brtonigli

Božićni sajam u Brtonigli 2017. (detaljni program)

U Brtonigli, istarskom mjestu nedaleko od Buja, već 12. godinu zaredom organizira se božićni sajam.

Advent i božićni sajam u Vrbovcu 2016. (detaljni program)

Krajem svakog kolovoza već više od 30 godina Vrbovec je najpoznatiji po manifestaciji 'Kaj su jeli naši stari', a kroz prosinac grad nastoji privući nove posjetitelje organizacijom Božićnog sajma.

Božićni sajam u Biogradu na Moru 2015. (detaljni program)

Od svih gradova i mjesta u Zadarskoj županiji, Biograd na Moru ima najposjećeniji božićni sajam, koji i za ovu godinu nudi atraktivan program.
Kristkindl Markt u Zmajevcu

Kristkindl Markt u Zmajevcu 2014.

Baranjsko mjesto Zmajevac, nedaleko Kneževih Vinograda, poznato je po odličnim vinima, a tijekom zime imate još jedan razlog više za posjetiti ga, a to je Kristkindl Markt.
Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga na ZV-u

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga na ZV-u 2012.

Na Zagrebačkom velesajmu ove godine, nakon jednogodišnje stanke, nastavlja se tradicija održavanja božićnoga sajma. Tako će se ondje od 14. do 23. prosinca 2012. održati Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga, koji organizira Zagrebački velesajam u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma i HKUD-om Željezničar iz Zagreba.

HŽ za božićno vrijeme pripremio dva izletnička vlaka

HŽ je za ovogodišnje božićno razdoblje pripremio dva izletnička vlaka - prvi je već tradicionalni Tin-express, dok će drugi povezivati Zagreb s posjetiteljima omiljenom 'Božićnom pričom' kraj Čazme.

Vodič kroz Advent u Zagrebu

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, manifestacija 'Advent u Zagrebu' počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, 26. studenog u 17:00 sati, na Trgu bana Jelačića. Turistička zajednica grada Zagreba dodatno je obogatila program, pa tako od ove godine kreće novi projekt Advent na Zrinjevcu, dok će se ispred Muzeja Mimara, 2. prosinca, održati Multimedijalna 3D Mapping projekcija na pročelju samog muzeja.

Otvoreni adventski sajmovi u Grazu, Klagenfurtu i Salzburgu

Štajerska prijestolnica i omiljeno shopping-izletište, Graz, posjetiteljima nudi uživanje u božićnoj atmosferi na mnoštvu mjesta u gradu. Najveći sajam je onaj na glavnom gradskom trgu, Hauptplatzu, a posebnim ugođajem i toplinom izdvaja se onaj u Franjevačkoj četvrti, ujedno i najstariji gradski božićni sajam.

Započinje čarolija božićnih sajmova u Austriji i Njemačkoj

Kako u drugoj polovici 11. mjeseca započinje adventsko vrijeme koje prethodi najveselijem kršćanskom blagdanu, Božiću, tako se već od ovog vikenda počinju otvarati poznati božićni sajmovi diljem Europe, od kojih su kod nas najpopularniji oni u Austriji i Bavarskoj. Svaki sa svojim jedinstvenim šarmom, lokalnim kulinarskim specijalitetima i prepoznatljivom blagdanskom atmosferom, koju nerijetko ukrase i snježne pahulje, privuku na tisuće turista iz cijeloga svijeta.